Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13

Tris buvusius pasieniečius prezidentas apdovanojo Sausio 13-osios atminimo medaliais

Laisvės gynėjų dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Sausio 13-osios atminimo medaliais apdovanojo dvylika Lietuvos piliečių, kurie 1991 m. sausį – rugsėį aktyviai gynė Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, saugojo visuomenės rimtį ir žmonių sveikatą. Tarp apdovanotųjų – trys buvę pasieniečiai.
Pagerbti ekspasieniečiai Vilius Danys, Laimis Jasinevičius ir Vygantas Pauliukas.
Pagerbti ekspasieniečiai Vilius Danys, Laimis Jasinevičius ir Vygantas Pauliukas. Medalius įteikė prezidento patarėja Rima Marčiulionytė. / rokiskiosirena.lt nuotr.

Pagerbti Rokiškio krašto pasieniečiai Vilius Danys, Laimis Jasinevičius ir Vygantas Pauliukas.

Visi jie tarnybą sienos apsaugoje pradėjo Rokiškio užkardoje, pasienyje su Latvija. L.Jasinevičius buvo ilgamečiu Rokiškio užkardos vadu, šiam padaliniui vadovavęs iki Šiaulių rinktinės panaikinimo 2009 m. balandį. V.Pauliukas nuo 2019 m. kovo po struktūrinės pertvarkos VSAT tarnybą tęsia Viešojo saugumo tarnyboje, taip pat yra karys savanoris. Pareigūnas aktyviai dalyvauja ir Pasieniečių klubo veikloje, yra Rokiškio būrio vadas. Jų bendražygis ats. plk. ltn V.Danys šiuo metu nebetarnauja.

Dėl pandemijos ceremonija buvo kitokia nei įprastai, apdovanojimus rokiškėnams atvežė Prezidentūros Personalo skyriaus patarėja.

Kaip pirmadienį paskelbė interneto svetainė rokiskiosirena.lt, pirmą kartą apdovanojimo ceremonija buvo kitokia nei įprastai: epidemija atnešė korekcijų. Apdovanojimus rokiškėnams atvežė Lietuvos Respublikos Prezidentūros Personalo skyriaus patarėja Rima Marčiulionytė. Sausio 13-osios medalių teikimo ceremonijai vieta – Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 506-osios kuopos kuopavietė – buvo pasirinkta neatsitiktinai: būtent lemtingųjų Sausio įvykių metu gimė tuometinė Savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba.

Kaip skelbia rokiskiosirena.lt, apie savo nuopelnus valstybei ir visuomenei bei savo indėlį į Parlamento gynybą apdovanotieji nedaugžodžiavo: per daug svarbu, per daug brangu, per daug giliai tie įvykiai įsirėžė į širdį.

„Jūs esate mūsų didvyriai“, – taip apdovanotuosius apibūdino Prezidentūros atstovė. Ji prasitarė, kad ir pati Sausio įvykių metu budėjo prie Parlamento. „Jūs mus saugojote viduje, mes būriavomės išorėje“, – sakė R.Marčiulionytė. „Tai jūs, Lietuvos žmonės, mus saugojote“, – atsakė jai buvęs pasienietis L.Jasinevičius.

Tuometinių pasieniečių indėlis į Lietuvai svarbių objektų gynybą sausio įvykių metu buvo tikrai svarus – pavyzdžiui, sausio 10 d. Aukščiausiojoje Taryboje nuolat buvo apie 600 gynėjų, iš jų apie 500 – pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius