-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10 /2022 11 11

Dviejose ligoninėse medikų pagalbos prašęs klaipėdietis grįžo namo ir mirė: sūnus kreipėsi į prokurorus

Į Klaipėdos apygardos prokuratūrą ketvirtadienį kreipėsi tėvo gedintis klaipėdietis Romanas Postnovas. Vos prieš savaitę jo tėvas Grigorijus dar buvo gyvas. Pasijutęs prastai vyras nuvyko į vieną ligoninę, po to antrą, bet negavęs gydymo grįžęs į namus nepraėjus nė valandai mirė. Ligoninės taip pat pradėjo tyrimą.
Skubi medicininė pagalba Klaipėdoje
Skubi medicininė pagalba Klaipėdoje / 15min nuotr.

„Manome, kad visuomenė tai turi žinoti. Negali taip būti, kad žmogus su skausmu ieško pagalbos, jos negauna ir miršta. Norime, kad prokuratūra ištirtų, kas lėmė tėvo mirties priežastį“, – teigė 62-ejų tėvą palaidojęs klaipėdietis.

Pasiūlė ateiti po savaitės

Onkologinę ligą turėjęs G.Postnovas praėjusią savaitę pasijuto blogai. Ryte jis pastebėjo, kad ėmė pūstis pilvas, ėmė justi, kaip pilvas pildosi skysčių. Jį gydžiusi medikė buvo nurodžiusi, kad pajutęs negalavimų skubiai atvyktų. Vyras sėdo į savo automobilį ir nuvyko į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur yra Onkologijos chemoterapijos skyrius.
Tik po poros valandų laukimo jis pas registratorę sužinojo, kad jį gydanti gydytoja Vaida Balsienė atostogauja.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė

Jokio kito gydytojo konsultacija nebuvo pasiūlyta. Vyriškis nusiųstas į ligoninės registratūrą. Čia jam išduotas, kaip teigia sūnus, kvietimas atvykti konsultacijai lapkričio 11 d. 10 val. 30 min.Skausmą kentęs vyras paskambino žmonai. Nuspręsta, kad jam derėtų nuvykti į greta esančią Klaipėdos Jūrininkų ligoninę, kuri tuo metu buvo

kaip budinti įstaiga skubiai medicininei pagalbai teikti.

Apie 11 val. 37 min. vyriškis buvo priimtas ir apžiūrėtas gydytojos Angelės Margaritos Karbauskienės. Ši nukreipė pas gydytoją Valdą Timinską. Toliau artimieji aiškina, kad vyriškiui nebuvo suteikta pagalba, nes jis esąs ne šios ligoninės pacientas.

Sūnus įsitikinęs, kad į tėvo sveikatos būklę buvo pažiūrėta pro pirštus, jokie skysčiai nebuvo nutraukti.

„Negavęs jokios medicininės pagalbos, tik formaliai apžiūrėtas buvo išsiųstas į namus, patikinus, kad nesant jį gydančios gydytojos, jokie gydymo veiksmai jo atžvilgiu negali būti atliekami“, – paaiškino pašnekovas.

Eglės Petkutės/15min.lt nuotr. /Klaipėdos Jūrininkų ligoninė.
Eglės Petkutės/15min.lt nuotr. /Klaipėdos Jūrininkų ligoninė.

Pasiguodė esąs nereikalingas

Tėvas pats sėdo į automobilį ir parvairavo į namus. Namiškiams jis pasiguodė kaip pacientas esąs niekam nereikalingas. Atsigulęs į lovą jis netrukus mirė. Buvo apie 15 val. 30 min.

Žmona dar išgirdo gargaliuojant, guodimąsi, kad skauda.

Šeima pabrėžia, kad pacientas negavo esminės pagalbos – jam nebuvo nutraukti skysčiai, kaupęsi pilvo ertmėje.

Sūnus Romanas įsitikinęs, kad jo tėvo mirties priežastis – laiku negauta medicininė pagalba. Jis kreipėsi į prokuratūrą ir viliasi išsamaus tyrimo, kas kaltas dėl jo tėvo mirties.

„Gana daug ligonių, turinčių tokią pat diagnozę, laiku pašalinus skysčius, kurie kaupiasi pilvo ertmėje, gyvena ne vienerius metus“, – kalbėjo jis 15min.

Jūrininkų ligoninė pradėjo tyrimą

R.Postnovas teigė dar nesikreipęs į ligonines, pirmiausiai surinko visus dokumentus, rodančius, koks buvo tėvo kelias per ligonines paskutinę jo gyvenimo dieną, tada nunešė juos į prokuratūrą.

Klaipėdos Jūrininkų ligoninės administracijai G.Postnovo atvejis buvo naujiena, todėl išsyk pakomentuoti negalėjo. 15min kreipėsi komentaro ir į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Gavę atsakymą straipsnį papildysime.

Jūrininkų ligoninės administracija pakomentavo situaciją: „Šiandien, iš žiniasklaidos sužinojus apie medikams keliamus kaltinimus, ligoninės direktorius sudarė komisiją atvejui ištirti. Dėl bendrojo duomenų apsaugos reglamento ir paciento teises reglamentuojančių įstatymų, komentuoti asmens sveikatos būklės ir diagnozės negalime“.

KUL vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis pareiškė užuojautą mirusiojo artimiesiems. Anot jo, vyksta tyrimas ir komentuoti konkretų atvejį bus galima tik tuomet, kai bus išvados iš prokuratūros.

„Paciento artimieji į ligoninę nesikreipė ir jų įgaliojimo komentuoti neturime“, – teigė ligoninės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius