Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13

Trišalė taryba tarsis dėl paskutinių ginčytinų Darbo kodekso nuostatų

Trišalė taryba pirmadienį nagrinės paskutinius ginčytinus naujojo Darbo kodekso straipsnius. Iki galo sutarus dėl visų nuostatų kodeksas turėtų būti pateiktas Seimui.
Trišalė taryba
Trišalė taryba / Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nuotr.

Darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės atstovai posėdyje turėtų sutarti dėl darbuotojų atstovų garantijų, lokautų ir streikų.

Praėjusią savaitę Trišalė taryba galutinai sutarė, jog darbuotojų atostogos per metus sieks 20 darbo dienų, o papildomos atostogų dienos bus reguliuojamos Vyriausybės nutarimais, be to, darbuotojai per savaitę negalės dirbti ilgiau nei 60 valandų, įskaitant papildomą darbą ir viršvalandžius. Dirbantiems pagal suminę darbo laiko apskaitą bus taikomas 3 mėnesių apskaitinis laikotarpis, o maksimalus darbo laikas – ne daugiau kaip 52 valandos per savaitę, neįskaitant papildomo darbo.

Be to, taryba nutarė, kad darbo tarybos bus steigiamos įmonėse, kuriose dirba ne mažiau kaip 20 darbuotojų, tačiau jei trečdalis jų priklauso profesinei sąjungai, tarybos nebus, o jos funkcijas perims profesinė sąjunga. Vieta darbo taryboje turės priklausyti profsąjungai.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusios savaitės pabaigoje sakė, kad susitardama dėl pagrindinių ir daugiausiai ginčų kėlusių Darbo kodekso nuostatų Trišalė taryba pasiekė proveržį.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, galiojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius