-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 26

Triukšmas dėl lopšelio-darželio tvoros: kodėl nesiruošiama šios problemos spręsti?

Į „Rinkos aikštės“ redakciją kreipėsi trijų vaikų mama Daiva. Jauna moteris savo laiške išdėstė rūpestį dėl lopšelio-darželio „Varpelis“ tvoros, kuri, anot jos, yra labai nesaugi. Kėdainietė savo laiške negailėjo gerų žodžių pačiai įstaigai, jos administracijai bei kitiems darbuotojams, o priekaištus dėl netvarkingos įstaigos tvoros žėrė buvusiems savivaldybės vadovams bei švietimo skyriui.
Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ tvora
Kėdainių lopšelio-darželio „Varpelis“ tvora / Kristinos Mirvienės nuotr.

Spygliuota tvora?

„Kreipiuosi į rajono žurnalistus norėdama atkreipti dėmesį į lopšelio-darželio „Varpelis“ tvoros tragišką būklę.

Auginu tris vaikus. Jie visi lankė „Varpelio“ darželį. Šiuo metu vyresnieji vaikai jau yra mokiniai ir tik jauniausia atžala ikimokyklinio amžiaus. Pati įstaiga tikrai yra puiki, jokių nusiskundimų neturiu, tačiau labai liūdna, kad šiai įstaigai rajono savivaldybė iki šiol neskyrė deramo dėmesio bei finansavimo ir ši turi tokią baisią tvorą.

Nuo Pavasario gatvės darželio tvora atrodo dar pusė bėdos, tačiau jei pažiūrėtumėte, kokia ji yra iš kitų pusių, ir ypač nuo parko pusės, pasibaisėtumėte. Tvora yra ne tik labai netvarkinga, bet, manau, ir tikrai nesaugi. Ji daugelyje vietų yra skylėta, tos skylės suraišiotos viela, kai kur net spygliuota. Aplink ją juk laksto vaikai, tai yra vaikų ugdymo įstaiga. Spygliuotos vietos dygliai yra surūdiję, styri išlindę, manau, kad vaikams yra labai nesaugu, kai teritoriją juosia tokia tvora. Taip tikrai neturėtų būti.

Tokia baisi tvora darželyje yra jau daugybę metų, nejau nesiruošiama šios problemos spręsti?

Kodėl buvę rajono merai nenorėjo matyti ir imtis šios bėdos? Kodėl jauniausių mūsų visuomenės narių ugdymo įstaigai neskiriama lėšų, kad būtų įrengta normali, tvarkinga tvora?“, – klausia susirūpinusi kraštietė.

Neturi pinigų

Komentaro dėl šio skundo kreipėmės į lopšelio darželio „Varpelis“ administraciją. Situaciją pakomentavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Miliškevičienė.

„Mes taip pat gavome laišką, kuriame vieno iš mūsų ugdytinių mama aprašo rūpestį dėl įstaigos tvoros. Mes į šį susirūpinimą nenumojome ranka. Su šiuo laišku direktorė jau kreipėsi į savivaldybę, švietimo skyrių. Tvora, suprantama, ir mums patiems nepatinka, norėtume ją pasikeisti, bet neturime tam lėšų.

Džiaugiamės, kad gavome finansavimą įstaigos grindinio ir takelių atnaujinimui, nes jie taip pat buvo labai prastos būklės. Labai tikimės, kad greitu metu ateis ir tvoros eilė.

O šiaip mūsų įstaigos tvora, aišku, yra labai sena ir prasta, tačiau ji nors ir nėra estetiškai atrodanti, tačiau kol kas vaikai yra saugūs, jiems nieko dėl jos nėra nutikę. Mes tvorą nuolat apžiūrime, kad nebūtų kokių vielų styrančių ir tikrai jų nepastebėjome, tad nežinau, kur mama tai matė. Žinoma, tvora yra sena, neestetiška, ją tikrai reikia atnaujinti, bet, kaip minėjau, kol kas įstaigai šiam tikslui įgyvendinti lėšų nebuvo skirta“, – komentavo J.Miliškevičienė.

Kėdainių savivaldybės Švietimo skyriui aprašomos tvoros problema taip pat yra žinoma, tačiau jos spręsti kol kas nebus skubama.

„Darželio-lopšelio „Varpelis“ tvoros situacija man yra žinoma, esame gavę jau kelis anoniminius skundus dėl jos. Aš pats buvau asmeniškai nuvykęs į vietą apžiūrėti ir įvertinti situacijos, patikrinti skunde teigiamo fakto, kad šios tvoros skylės yra suraišiotos spygliuota viela. Tvora iš tiesų yra sena, kai kur suraišiota, tačiau tikrai ne spygliuota viela. Tvoros skylės prieš daugybę metų buvo surištos elektros kabeliais, jų izoliacija yra atšokusi, tad jos atplaišos atrodo lyg ten būtų spygliuota viela.

Šalia šio darželio esanti „Ryto“ progimnazija pasikeitė savo tvoros atkarpą, kuri besiriboja su taku šalia „Varpelio“, todėl dabar labai krenta į akis darželio tvoros problemos.

Deja, specialios programos dėl tvorų keitimo savivaldybėje nėra. Mums dar reikia išspręsti klausimus dėl kai kurių ugdymo įstaigų tvorų aukštinimo, nes kai kur pagal higienos normas jos yra per žemos. Savivaldybės strateginiame plane taip pat ir biudžete kiekvienais metais yra numatytos lėšos higienos normų neatitikimams šalinti – prieš trejetą metų šios lėšos buvo nukreiptos langams, pastaruosius porą metų dėmesį ir lėšas skyrėme mokyklų tupyklų šalinimui. Šis rugsėjis yra pirmasis, kuomet visos rajono ugdymo įstaigos naujus mokslo metus pasitinka be tupyklų. Tikiu, jog eilė ateis ir tvoroms, tačiau kol kas yra rimtesnių ir svarbesnių problemų nei senos tvoros, kurias reikia išspręsti rajono ugdymo įstaigose“, – komentuoja Kėdainių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Julius Lukoševičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius