-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 09

Troleibusų bendrovė „Autrolis“ skaičiuoja vėtros padarytus nuostolius

Sekmadienio naktį Kaune siautusi audra sutrikdė miesto viešojo transporto eismą, bet vakar pavakary sistema veikė įprastu pajėgumu.
Audros padariniai
Audros padariniai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Per audrą nuostolių patyrė troleibusų bendrovė „Autrolis“. Pasak šios įmonės Keleivių vežimo tarnybos viršininko Algirdo Širvinsko, sekmadienio rytą troleibusai negalėjo pasiekti Žemųjų Šančių, Panemunės ir Petrašiūnų gyventojų, teigiama pranešime spaudai.

„R.Kalantos gatvėje Petrašiūnuose ant kontaktinio tinklo laidų net keturiose vietose buvo užvirtę medžiai, todėl 5-ojo, 9-ojo ir 12-ojo maršrutų troleibusai galėjo važiuoti tik iki VI forto žiedo“, – pasakojo A.Širvinskas.

Vėtros padariniai Petrašiūnuose buvo likviduoti iki sekmadienio 12 val. 30 min.

Daug sudėtingesnė situacija susiklostė Žemuosiuose Šančiuose ir Panemunėje, kur 1-ojo maršruto troleibusai negalėjo vykti A.Juozapavičiaus prospektu ir Vaidoto gatve.

„Ties buvusiu troleibusų parku virsdamas medis nutraukė kontaktinio tinklo laidus ir nuvertė gelžbetoninę atramą“, – sakė AB „Autrolis“ Keleivių vežimo tarnybos viršininkas.

Medis ant kontaktinio tinklo laidų, kuriais teka 600 voltų elektros įtampa, užvirto ir kitoje A.Juozapavičiaus prospekto vietoje – ties policijos nuovada. Panemunėje, Vaidoto gatvėje, medžiai laidus pažeidė net keturiose vietose.

„Tokiu būdu 1-ojo maršruto troleibusai iki sekmadienio 17 val. 05 min. nevažiavo į Panemunę ir Ž.Šančius“, – sakė A.Širvinskas.

AB „Autrolis“ Keleivių vežimo tarnybos viršininko teigimu, kol kas neaišku, kiek įmonė patyrė nuostolių: „Anksti apie tai kalbėti, nes nuostoliai dar skaičiuojami.“

Troleibusai negalėjo važiuoti ne tik tose vietose, kur buvo pažeisti kontaktinio tinklo laidai, bet ir per apsemtas gatvės dalis. Vien A.Juozapavičiaus prospekte tokių vietų buvo keturios.

Didžioji dalis AB „Autrolis“ naudojamų troleibusų, išskyrus troleibusus „Solaris“, gali įveikti ne gilesnes nei 15 centimetrų balas. Vanduo gali apsemti troleibuso priekio apačioje įrengtą elektrinį traukos variklį ir sukelti trumpo jungimosi atvejį.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE AUDRĄ LIETUVOJE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius