Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 21

„Trumpai ir gerai“, arba „Trumpos naktys – trumpi filmai“

Klaipėdos dailės parodų rūmai ir VšĮ „Project Day By Day“ pačiam vidurvasary, liepos 21, 22 naktimis, kviečia nemiegoti ir po atviru dangumi mėgautis ne tik įkaitusiu vasaros oru, bet ir kokybiškais filmais.
Klaipėdoje prasideda trumpametražių filmų naktys.
Klaipėdoje prasideda trumpametražių filmų naktys.

Pirmąją naktį bus pristatoma suaugusiųjų auditorijai skirta trumpametražių filmų programa „Trumpai ir gerai II”. Joje bus pristatomi 27 darbai, supažindinantys su prieš kelerius metus Vokietijoje sukurtais trumpametražiais filmais bei kino tendencijomis. Trumpametražiai filmai suskirstyti į 4 teminius blokus: „Tu ir aš”, „Toli ir arti”, „Jauni ir seni”, „Sprukti ar likti”.

Antrosios nakties filmų programa „Trumpai ir gerai III“ taip pat sudaryta iš 4 dalių. 37 nauji darbai pateiks Vokietijoje pastaraisiais metais sukurtų trumpametražių filmų apžvalgą.

Abiejų vakarų vokiškų filmų programos suskirstytos į 4 teminius blokus, kurie sudaryti grupuojant pagal žanrų arba temų bendrumą. Neįmanoma sudaryti trumpųjų filmų programos neįtraukiant meilės temos. Ciklo „Toli ir arti“ dalis pristato aktualią Vokietijos dokumentiką – kinematografininkai pastaraisiais metais pramynė naujus kelius ir privertė suabejoti riba tarp dokumentinių ir vaidybinių filmų.

Tuo pat metu dėmesį atkreipia meninė kai kurių kinematografininkų pozicija, kurių požiūryje į gyvenimą kituose žemynuose susilieja išorininiai ir vidiniai vaizdai. Teminė programa „Jauni ir seni“ skirta kartų tarpusavio santykiams, laimingoms akimirkoms ir sunkumams. „Sprukti ar likti“ nagrinėja šešėlinę  gyvenimo Vokietijoje pusę. Organizatoriai garantuoja, jog programa sudaryta taip, kad nuobodu nebus ir miegoti filmų naktyje tikrai neteks.

Kol naktys dar pakankamai trumpos, kad galėtum miegoti, išnaudokite jas žiūrėdami trumpametražius filmus.

Antradienį 22 val. suaugusiųjų auditorijai skirta trumpametražių filmų programa „Trumpai ir gerai I“. Vakaro metu bus pristatomi 27 filmai, suskirstyti į 4 teminius blokus: „Tu ir aš“  (5 filmai, 81 min.), „Toli ir arti” (8 filmai, 108 min.), „Jauni ir seni“ (7 filmai, 97 min.), „Sprukti ar likti“ (7 filmai, 75 min.).

Trečiadienį 22 val. žiūrovų dėmesio laukia trumpametražių filmų programa „Trumpai ir gerai II“ . 37 nauji kinematografininkų darbai pateiks Vokietijoje pastaraisiais metais sukurtų trumpametražių filmų bei kino tendencijų apžvalgą. „Sapnas ir košmaras“ (8 filmai, 79 min.), „Čia ir ten“ (12 filmų, 85min.), „Šiapus ir anapus“ (10 filmų, 84 min.), „Jis ir ji“ (7 filmai, 88 minutės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius