-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

Trys parlamentarės siūlo naikinti baudas už prostituciją

Trys Seimo narės siūlo atsisakyti baudų už vertimąsi prostitucija. Minint Tarptautinę kovos prieš moterų prievartą dieną socialdemokratės Marija Aušrinė Pavilionienė, Giedrė Purvaneckienė ir konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė įregistravo Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimo projektą, kuriuo numatoma naikinti administracines baudas už vertimąsi prostitucija.
Aušrinė Marija Pavilionienė
Aušrinė Marija Pavilionienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dabar kodekse nustatyta, kad vertimasis prostitucija ir atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis užtraukia baudą nuo 90 iki 140 eurų. Už pakartotinį nusižengimą skiriamos baudos nuo 140 iki 300 eurų.

Anot projekto autorių, baudų skyrimas už vertimąsi prostitucija didina šia veikla užsiimančių asmenų pažeidžiamumą, nes užkerta jiems kelią kreiptis į policijos pareigūnus tapus smurto, seksualinės prievartos aukomis. Projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad administracinės baudos neatgraso nuo vertimosi prostitucija, neproporcingai daug baudų skiriama asmenims parduodantiems seksualines paslaugas.

„Prostitucija besiverčiančios moterys pagal dabartinį teisinį reguliavimą yra menkai apsaugotos nuo smurto, bijo kreiptis į policiją, nes nenori būti nubaustos pinigine bauda. Panaikinus baudas šios moterys būtų labiau apsaugotos nuo smurto ir išnaudojimo“, – Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime teigia M.A.Pavilionienė.

Pernai už prostitucijos paslaugų teikimą buvo nubaustos 299 (iš jų 179 – pakartotinai) moterys, už prostitucijos paslaugų pirkimą arba teikimą – 22 vyrai. 2011 metais bendra skirtų baudų suma buvo 172 tūkst. litų (apie 50 tūkst. eurų), iš jų sumokėta – 11 tūkst. litų (3,2 tūkst. eurų), arba tik 6 proc. visų skirtų baudų.

Beveik prieš metus Seimas yra priėmęs rezoliuciją raginančią naikinti administracines baudas už vertimąsi prostitucija, paliekant tik baudas už seksualinių paslaugų pirkimą. Toks prostitucijos reguliavimo modelis galioja Švedijoje, Norvegijoje ir Islandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius