-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

Trys Varėnos politikai pažeidė įstatymą, balsuodami nepriimti savo pačių nusišalinimo

Trys Varėnos politikai pažeidė įstatymą, kai balsavo nepriimti savo pačių nusišalinimo, paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Kovo mėnesį Varėnos rajono savivaldybėje buvo sprendžiami klausimai, susiję su Mariaus Krakausko, Rasos Kačiurinienės darboviete Varėnos ligonine ir Sauliaus Ivanausko darboviete Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centru.
Varėnos rajono savivaldybė
Varėnos rajono savivaldybė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Prieš sprendžiant šiuos klausimus, meras paklausė, kas iš tarybos narių norėtų nusišalinti. M.Krakauskas, S.Ivanauskas ir R.Kačiurinienė pakėlė rankas, bet iš posėdžių salės neišėjo. Meras pasiūlė neleisti šiems valstybės politikams nusišalinti, nes nebūtų kvorumo. Po to vyko balsavimas, kuriame dalyvavo ir patys nusišalinti norėję M.Krakauskas, S.Ivanauskas ir R.Kačiurinienė“, – rašoma VTEK pranešime.

VTEK pabrėžė, kad nusišalinęs asmuo negali dalyvauti, kai sprendžiama priimti, ar nepriimti jo pareikštą nusišalinimą. Tuo metu nusišalinęs asmuo privalo būti išėjęs iš patalpos, kurioje šis klausimas sprendžiamas.

VTEK vienbalsiai nusprendė, kad tokiais veiksmais šie valstybės politikai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam iškilus – nusišalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius