Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Konservatoriai Irena Degutienė ir Andrius Kubilius prašo įvertinti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Broniaus Bradausko veiksmus

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) nariai Irena Degutienė ir Andrius Kubilius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydami įvertinti komiteto pirmininko Broniaus Bradausko elgesį, nes svarstant įstatymo projektą dėl Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 19 straipsnio pakeitimo (XIIP-719(2)) komiteto pirmininkas B. Bradauskas nesilaikė Seimo statuto nuostatų ir taip pažeidė komiteto narių teises, o taip pat įstatymo svarstymo procedūrą, dėl ko kyla pagrįsta abejonė dėl priimto įstatymo teisėtumo.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vakar Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkėje buvo įrašytas minėto Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 19 straipsnio pakeitimo įstatymo projekto svarstymas (skubos tvarka).

Pagal Seimo statuto 163 straipsnio 1 ir 2 dalį, taikant skubos tvarką, visi nustatyti terminai susiję su įstatymų leidyba trumpinami, bet jie turi būti ne trumpesni kaip 24 valandos. Parlamentarai atkreipė dėmesį, kad taikyti ypatingą skubos tvarką buvo nuspręsta tik pritarus projektui po svarstymo.

Kadangi svarstymo stadijoje buvo taikoma skubos tvarka, tai Seimui neturėjo būti teikiami svarstyti B. Bradausko užregistruoti pasiūlymai minimam projektui, nes Seimo posėdžių sekretoriate jie buvo užregistruoti tik 2013 birželio 27 d., 10.55 val., taigi 24 valandos po pasiūlymų įregistravimo nebuvo praėjusios. Lygiai dėl to paties pagrindo negalėjo būti teikiama Seimui ir BFK išvada dėl minėtų pasiūlymų, nes ji taip pat buvo užregistruota tą pačią birželio 27-ąją.

„Be to, turime pagrindo teigti, kad 2013 birželio 27 d plenariniame posėdyje pateikta Biudžeto ir finansų komiteto išvada dėl įstatymo projekto XIP-719(2) yra apskritai neteisėta. Mes, būdami šio komiteto nariai, apie šios išvados turinį niekaip nebuvome informuoti, nebuvo surengtas komiteto posėdis dėl išvadoje minimų pataisų svarstymo, negalėjome dalyvauti jos svarstyme ir pateikti savo nuomonės ir jokiu kitu būdu mūsų nuomonės nebuvo atsiklausta –  taigi buvo pažeisto Seimo statuto 51 straipsnyje nustatytos mūsų, kaip komiteto narių, teisės“, – rašoma Seimo narių kreipimesi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius