-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 30 /12:14

Po to, kai TS-LKD pateikė laiškus, įrodančius, kad A.Veryga atsisako susitikti, ministras laiko surado

Viešai kalba viena, o iš tiesų – nenori susitikti. Tokią išvadą apie sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą daro Seimo rinkimus laimėjusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų partija. Ji pateikė laiškus, įrodančius, kad trečiadienį partijos frakcija Seime pakvietė A.Verygą bet kokiu jam tinkamu laiku susitikti uždarame posėdyje, tačiau ketvirtadienį sulaukė ministro neigiamo atsakymo. Po to, kai TS-LKD paviešino laiškus, ministras laiko susitikimui surado.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Gabrielius Landsbergis
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Gabrielius Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viešai premjeras Saulius Skvernelis ir A.Veryga kaltino konservatorius nesidomint koronaviruso situacija.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada. Tačiau aš negaliu sutikti su tokia taktika, nes kalbame apie COVID-19 valdymą, siekiame apsaugoti ir išgelbėti kuo daugiau žmonių“, – penktadienį feisbuke rašė premjeras S.Skvernelis.

A.Veryga panašiai pasisakė penktadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“.

„Panašu, kad naujoji valdanti dauguma iš mūsų nelabai ką nori girdėti. (...) Aš ir viešai pateikęs buvau tokį siūlymą, kad galiu žmogui, kuris bus paskirtas, parodyti, paaiškinti, įvesti į tam tikrą temą. Būsimosios premjerės tai buvo pavadinta bandymu nusimesti atsakomybę. Tai tikrai per prievartą nesisiūlysim. Matyt, kad žmonės jaučiasi žinantys, suprantantys, turi planą gerą ar geresnį, negu mes turim. Tai pamatysim“, – sakė A.Veryga.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga

Tačiau Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai teigia, kad premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga meluoja.

„Tenka tik apgailestauti, kad dabartiniai valdantieji sako netiesą. Jokio kvietimo nesame sulaukę. Priešingai – patys kvietėme ministrą Aurelijų Verygą į uždarą frakcijos posėdį aptarti padėties. Ministras nerado laiko ateit, tad dabartinės jo ir premjero viešos kalbos yra tiesiog manipuliacija bei atsakomybės kratymasis.

Ministras nerado laiko ateit, tad dabartinės jo ir premjero viešos kalbos yra tiesiog manipuliacija bei atsakomybės kratymasis.

Šiuo metu pradėjome konsultacijas su ekspertais, kviečiame juos į talką bei į Seimą pasidalinti savo ekspertize. Jau kitą savaitę užleidome savo opozicinę darbotvarkę ir Seimo tribūną medikų ir ekspertų bendruomenei, kurie pateiks savo rekomendacijas ir pasiūlymus“, – sakė TS-LKD komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė.

Ji pateikė ir įrodymus: trečiadienį siųstą kvietimą A.Verygai bet kuriuo jam patogiu metu apsilankyti TS-LKD frakcijos posėdyje bei ketvirtadienį gautą atsisakymą.

„A.Veryga dėl didelio užimtumo ir intensyvios COVID-19 valdymo darbotvarkės posėdyje dalyvauti galimybės neturės“, – nurodoma ministro patarėjos Dovilės Kryžiokaitės ketvirtadienį konservatoriams atsiųstame laiške.

Ketvirtadienį frakcija prašymą dar kartą pakartojo, tačiau atsakymo sulaukė tik po to, kai buvo apsisvaidyta viešais kaltinimais, o TS-LKD paviešino susirašinėjimą su A.Verygos patarėja.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė 15min penktadienį nurodė, kad A.Veryga su konservatoriais susitiks ketvirtadienį 13 val.

„Labai gaila, kad laikas, kuris gali būti skiriamas realiems darbams, yra išnaudojamas neprasmingai. Rinkimus laimėję konservatoriai turi suprasti, kad rinkimai jau baigėsi ir jiems nebereikia oponuoti, be to, laikas nustoti žaisti vaikų darželį.

Juk dabar svarbiausias tikslas – suformuoti valdančiąją koaliciją ir jiems kuo skubiau pasiruošti koronaviruso pandemijos (COVID-19) valdymo planą, kurio jie kol kas, panašu, neturi. Tai labai gaila, kad rengiamos vaikiškos provokacijos.

Dėl susitikimo – jis yra derinamas. Referentės susirašinėja, bendrauja, derinasi. Vakar TS-LKD frakcijos atstovė parašė, kad laukia ministrui tinkamo laiko, o šiandien ministro referentė, suderinusi su ministru, nusiuntė TS-LKD frakcijos referentei siūlomą laiką, kada tiktų susitikti ministrui“, – komentarą pateikė L.Bušinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius