Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

TS-LKD Priežiūros komitetas ragina Evaldą Jurkevičių viešai atsiprašyti dėl pasiūlymo senjorams tikrintis psichinę sveikatą

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas paragino Seimo narį Evaldą Jurkevičių viešai atsiprašyti dėl anksčiau jo įregistruotos Notariato įstatymo pataisos.
Evaldas Jurkevičius
Evaldas Jurkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

E.Jurkevičius siūlė Notariato įstatymą papildyti nuostata, kad tvirtindami 65 metų ir vyresnio amžiaus asmenų sandorius, notarai turėtų pareikalauti medicinos pažymos apie jų psichinės sveikatos būklę.

„Pareiškiame, kad tai nepaprastai ydingas, žeminantis žmogaus orumą siekis. Nepriklausomai, kokių intencijų vedinas E.Jurkevičius pasirinko tokį cinišką vyresnio amžiaus žmonių pažeminimo būdą, pareiškiame, kad tai kertasi su TS-LKD partijos moralinėmis nuostatomis ir nepataisomai pakenkė TS-LKD partijos prestižui“, – sakoma Priežiūros komiteto pareiškime.

Partijos vadovybė paraginta viešai atsiriboti „nuo šio visuomenę klaidinančio, su TS-LKD moralinėmis nuostatomis nieko bendro neturinčio poelgio“.

Sausį E.Jurkevičius Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo minėtą įstatymo pataisą, motyvuodamas tuo, kad senyvo amžiaus asmenys yra viena pažeidžiamiausių socialinių grupių, o jo siūloma įstatymo pataisa esą padėtų šiuos žmones apsaugoti nuo apgavikų ir gintų jų interesus.

„Vyresni žmonės neretai patiria daugiau išgyvenimų, gyvenimo sunkumų ir nepatogumų nei jauni ar vidutinio amžiaus žmonės. Visa tai atsiliepia jų psichikos būklei, elgesiui, visaverčio bendravimo galimybėms“, – teigė parlamentaras.

Tačiau kelių dienų Seimo narys pranešė laikinai atsiimąs savo projektą, kad „politiniai oponentai, iškreipdami įstatymo pataisų esmę, neskleistų prasimanymų apie Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius