Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 18

TS-LKD sprendžia, ar jų vicemerė turėtų toliau dirbti su Širvintų rajono valdžia

Ukmergės rajono apylinkės teismui pirmadienį du asmenis pripažinus kaltais dėl balsų pirkimo „darbietės“ Širvintų merės Živilės Pinskuvienės naudai, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) sprendžia, ar jų vicemerė gali savivaldybėje toliau eiti pareigas.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vakar kreipiausi į Prezidiumo narius dėl bendros nuomonės, tik dar neturiu galutinio rezultato. (...) Yra teismo sprendimas ir labai aiškus nusikaltimas, kuris buvo įvykdytas per savivaldos rinkimus“, – BNS trečiadienį sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Tai yra nebe vieno skyriaus klausimas kiek apskritai partijos principinės pozicijos. Laukdamas, ką pasakys partijos prezidiumo nariai, tikiuosi, kad mes tą poziciją išreikšime principingai. Vis dėlto tokie nusikalstami veiksmai, griaunantys mūsų demokratijos pamatus, turi būti įvertinti labai principingai, taip pat ir politiškai“, – kalbėjo jis.

Konservatoriai Širvintų savivaldybės taryboje turi vieną narę – vicemerę Ireną Vasiliauskienę. Ji teigė, kad skyrius kol kas neturi sprendimo dėl tolesnio darbo koalicijoje ir žadėjo situaciją pakomentuoti tuomet, kai bus aiški prezidiumo pozicija.

„Apsitarėme skyriuje ir kol kas mes dar tokioje mąstymo stadijoje ir tikrai nenorėčiau kažkokios informacijos prieš laiką pateikti“, – BNS trečiadienį sakė vicemerė.

Politikė teigė, kad bylos aplinkybės ir surinkti įrodymai jai nebuvo žinomi.

„Tie faktai buvo svarstomi ir pirmi rinkimai, ir pakartotiniai rinkimai, visa tai buvo teismų eigoje, tai iš kur aš galiu žinoti asmeniškai kažkokius teismų sprendimus, įrodymus, ir panašiai?“ – svarstė I.Vasiliauskienė.

Ukmergės rajono apylinkės teismas pirmadienį kaltais dėl balsų pirkimo 2015 metų merų rinkimuose organizavimo Darbo partijos kandidatės Živilės Pinskuvienės naudai pripažino du asmenis, jiems paskirtos baudos.

Šis teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų 2015 metais panaikino Širvintų mero rinkimų rezultatus. Antrajame ture „darbietė“ Ž.Pinskuvienė (55,44 proc.) buvo nugalėjusi socialdemokratą Andrių Jozonį (43,58 proc.), bet teisėsauga tuomet teigė nustačiusi, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

Šį sprendimą Ž. Pinskuvienė skundė teismui, tačiau jis skundą atmetė.

Ž. Pinskuvienė rajono mere buvo išrinkta pakartotiniame balsavime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius