Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 17 /12:07

TS-LKD taryba patvirtino: prezidento rinkimuose rems Ingridą Šimonytę

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos taryba patvirtino remiamą kandidatę į Lietuvos prezidento rinkimus bendru sutarimu – ja tapo Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Dabar esu dar labiau įpareigota, kai žinau, kiek žmonių su mano asmeniu susiejo savo lūkesčius ir viltis. Tai, ką turėjome šį mėnesį buvo demokratijos šventė, tegul ir šiek tiek pasišpilkavome“, – taryboje kalbėjo I.Šimonytė.

Dabar, anot jos, prasidės tikrasis darbas ir reikės telkti žmonių paramą.

Konservatorių Demokratijos šventėje visuose skyriuose balsavo 55 proc. partijos rinkėjų. Pristatant rezultatus, suskaičiuota, kad tarp ne partijos narių už I.Šimonytę balsus atidavė 16418 rinkėjų, o už Vygaudą Ušacką – 4441 rinkėjas.

I.Šimonytė gimė 1974 m. lapkričio 15 d. Vilniuje, ji garsi Lietuvos finansininkė, politinė veikėja, buvusi Lietuvos finansų ministrė.

2016 m. Antakalnio apygardoje laimėjo Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose. Seime ji frakcijos Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai narė, Audito komiteto pirmininkė.

A.Kubilius: tai vilties reiškinys

Andrius Kubilius I.Šimonytės laimėjimą lygino su „vilties reiškiniu“.

„Tai nėra vien tik skaičiai, kurie paskelbė, kiek Ingrida laimėjo. Esame liudininkai ypatingo reiškinio, kuris yra žymiai gilesnis ir platesnis, ir kas man svarbiausia, jis man atrodo kažkuo mistiškas, nes moterų charizma mums vyrams yra nesuvokiama ir nebūdinga. Čia toks švelnus pavydo balsas. Bet jei žiūrėti šiek tiek plačiau, mano įsitikinimu tai yra vilties reiškinys, iš esmės, kad politika ir gyvenimas Lietuvoje gali būti kitoks“, – apie I.Šimonytę kalbėjo A.Kubilius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Kubilius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Kubilius

Anot jo, Demokratijos šventė pademonstravo politiką be vaidybos, su stuburu ir aiškiomis vertybėmis.

„Man matosi tokia viltis, kad politika gali grįžti prie tokių principų, kurie yra labai didelė prabanga šiandieninėje Lietuvoje, ir, drįsčiau sakyti, netgi Europoje. Ir tą reikia vertinti. Dėl to aš noriu asmeniškai vyriškai padėkoti Ingridai už tą reiškinį ir tą paprastą viltį“, – sako A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius