Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

Tualetas Vilniaus rajono savivaldybėje – lyg olimpiniame Sočyje: du viename

Savaitgalį socialiniuose tinkluose išplito nuotrauka, kurioje užfiksuotas Vilniaus rajono savivaldybės pastate įrengtas tualetas. Tvarkingas ir suremontuotas, bet labai neįprastas, nes du klozetai įrengti vienoje patalpoje. Juokaudami internautai prisiminė tokį pat vaizdą, užfiksuotą Sočyje olimpinių žaidynių metu 2014-aisiais.
Tualetas Vilniaus rajono savivaldybėje
Tualetas Vilniaus rajono savivaldybėje / Nuotrauka iš „Facebook“

Nuotraukoje, savaitgalį paplitusioje socialiniame tinkle „Facebook“, įamžintas Vilniaus rajono savivaldybės pastate įrengtas tualetas. Šio pastato sostinės Rinktinės gatvėje pirmajame aukšte pastaruoju metu vyko remontas, centrinės durys vis dar uždarytos lankytojams, tačiau tualetas vis tiek stebina.

Prisiminė Sočį

„Lyg kokiame Sočyje“, – šmaikštavo internautai, primindami pokštus per Rusijoje vykusias olimpines žaidynes.

Tuomet visas pasaulis kvatojo iš Sočyje įrengtų tualetų, kai vienoje patalpoje be jokių pertvarų buvo pastatyti du klozetai. Vienas toks tualetas įamžintas buvo dar iki olimpiados pradžios, tuomet organizatoriai teisinosi, kad tai tebuvęs nesusipratimas, ir perdarė tualeto kabiną į pagalbines patalpas. Tačiau sportininkai rado ir kitą panašų pavyzdį, fotografavosi tokiame keistame tualete ir žinia apie tai sklido labai plačiai.

Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai
Tualetai dvyniai

Remontas nebaigtas

Ar Vilniaus rajono savivaldybė nusprendė tiesiog papokštauti? Jos atstovai situaciją apibūdino visiškai kitaip, nes ji susiklostė tik dėl vykdomų remonto darbų, o nuotrauką socialiniuose tinkluose paskleidusį tarybos narį apkaltino noru atkreipti į save dėmesį.

„Vilniaus rajono savivaldybės pirmajame aukšte iš tiesų šiuo metu vyksta remonto darbai ir apie tai informuoja iš visų įėjimo pusių pastatyti įspėjamieji ženklai su užrašu „Praėjimo nėra“. Pabrėžiame, kad remonto darbai savivaldybėje dar nėra užbaigti. Juos užbaigus, pasikeis ne tik estetinis savivaldybės pirmojo aukšto vaizdas – numatyta atnaujinti pirmame aukšte esančius kabinetus, įrengti informacinį ekraną, motinos ir vaiko kambarį, elektros instaliacijos, šildymo, apšvietimo sistemas bei daug dėmesio sulaukusią tualeto pertvarą“, – teigiama savivaldybės Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus persiųstame komentare.

Neliko nepastebėtas ir šia nuotrauka feisbuke pasidalijęs Robertas Duchnevičius, kuris ne tik yra šios Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys, bet ir kandidatas į merus kovo 3-iąją vyksiančiuose rinkimuose.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus rajono savivaldybė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus rajono savivaldybė

„Savivaldybei yra žinoma socialiniame tinkle paskleista informacija, taip pat suprantamas ir šia informacija pasidalijusio Roberto Duchnevičiaus, kandidato į Vilniaus rajono mero postą, susidomėjimas bei motyvai. Viešoje erdvėje pasklidusi nuotrauka tėra iškreipta ir tikrovės neatitinkanti informacija, dar vienas kandidato į Vilniaus rajono mero postą priešrinkiminis būdas atkreipti į save dėmesį“, – teigia Vilniaus rajono savivaldybė.

Kad neveikia, neinformuoja

Pats R.Duchnevičius į tokius savivaldybės teiginius žiūri atlaidžiai. „Tai nebuvo nei politinė reklama, nei kritika valdantiesiems. Tiesiog šmaikšti pastaba. Valdantieji patys sau susikūrė vaizdinį, kurį nori matyti. Kadangi kritikuoti puolė savivaldybės administracinio aparato darbuotojai, tai tik dar kartą parodo, kad LLRA-KŠS (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – red. past.) yra užvaldžiusi visą administraciją. Užėjau į tualetą, atidarytas, veikia, naudojasi darbuotojai.

Veikia, vadinasi, darbai baigti. O šiaip tai situacija manęs nestebina, nes valdantieji reaguoja labai jautriai. Tikrai neturiu laiko aiškintis dėl tualeto remonto darbų, nes yra svarbesnių darbų. O paklausti gi negalima, nes savivaldybėje ir man, tarybos nariui, tokia paprotinė teisė galioja, kad jei užklausi kažko, tai oficialiu raštu liepia kreiptis. Tada 20 darbo dienų atsakymo reikia laukti“, – apie situaciją sakė R.Duchnevičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Duchnevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Duchnevičius

Paprašius dar kartą patikslint, ar šioje nuotraukoje užfiksuotas yra būtent šiuo metu įrengto tualeto vaizdas, Vilniaus rajono savivaldybė tai patvirtino: „Taip, šiuo metu dar nepasibaigus visiems remonto darbams jis atrodo būtent taip, bet pažymime, kad jis nėra veikiantis ir naudojamas, ir visi praėjimai iki pirmojo aukšto, kur būtent ir yra šis tualetas, yra uždaryti. Greitu metu turėtų atvežti užsakytą pertvarą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius