Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 02 27

„Tūkstantmečio odisėjos“ jachtoje – ir Kauno vėliava

Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui skirtame Lietuvos buriuotojų žygyje padaugės kauniečių.
Į žygį jachta aplink pasaulį išsirengęs Kūno kultūros skyriaus vedėjas A.Grabnickas sakė į kelionę vykstąs tinkamu metu.
Į žygį jachta aplink pasaulį išsirengęs Kūno kultūros skyriaus vedėjas A.Grabnickas sakė į kelionę vykstąs tinkamu metu. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Vėliava

Kovo 11-ąją prasidėsiančiame VII etape „San Paulas – Fortaleza – Gvadelupa - Majamis“ dalyvaus ir Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas. „Tam paaukosiu visas oficialiai man priklausančias atostogas ir dar imsiu šiek tiek nemokamų“, – prisipažino 56 metų valdininkas. Tačiau žibančios akys išduoda, kad būsimas žygis jį labai vilioja. „Neslėpsiu, buvo abejonių. Ir ne tik dėl aukojamų atostogų. Nors esu patyręs buriuotojas – buvęs Lietuvos buriavimo rinktinės treneris, bet paskutinį kartą tokiame ilgame plaukime buvau prieš kokius 15 metų, – sakė A.Grabnickas. – Tačiau dabar jaučiuosi ramus: etape, kuriame plauksiu, jachtoje bus ir mano sūnus, buvę auklėtiniai, tarp kurių ir jachtos kapitonas Raimondas Šiugždinis. Iš tiesų visoje „Tūkstantmečio odisėjoje“ dominuoja kauniečiai. Visuose etapuose mūsų būna net po kelis“.

Į būsimą kelionę kolegą išlydintys Kauno administracijos vadovai ir politikai ketivirtadienį A.Grabnickui įteikė Kauno miesto vėliavą. Laikinosios sostinės vadovai vylėsi, kad žygio metu ši vėliava bus aukštai iškelta jachtoje ir garsins miesto vardą. „Tūkstantmečio odisėja“ startavo spalio 5 dieną Klaipėdoje. Namo paskutinis buriuotojų ekipažas sugrįš liepos 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius