-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 08

Turgaus prekeiviai gali teikti paraiškas išmokoms

Turgaus prekeiviai jau gali pretenduoti į turgavietės mokesčio kompensacijas, siekiančias iki 300 eurų. Tam Vyriausybė numatė 2 mln. eurų, išmokas galės gauti beveik 7 tūkst. prekybininkų.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kompensacija bus skiriama, jei prekiautojas yra nukentėjęs nuo pandemijos, taip pat nuo pernai rugsėjo iki gruodžio 16 dienos buvo įgijęs verslo liudijimą arba įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą, yra pateikęs metinę pajamų deklaraciją už 2019 metus ir atitinka kitas sąlygas.

Numatoma, kad maksimali kompensacija sieks 300 eurų. Viena turgavietės prekybos vieta mėnesiui vidutiniškai kainuoja 155 eurus.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė, kad prekeiviai iki birželio 1 dienos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sistemoje turės užpildyti paraišką, tinkamų paramai sąrašą sudarys VMI, o galutinį sprendimą dėl paramos priims ministerija.

Vienas prekiautojas galės gauti vieną kompensaciją, nepriklausomai nuo prekyviečių skaičiaus. Numatytų lėšų pakaks 6,67 tūkst. prekybininkų.

Tokios pat kompensacijos buvo skirtos ir pirmojo karantino metu, tuomet 1,7 mln. eurų gavo 5,7 tūkst. turgaviečių prekiautojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius