Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 08 23

Turgavietėse fiksuoja vis mažiau pažeidimų

Uostamiesčio turgavietes tikrinančios institucijos pastebi, kad pastaruoju metu pažeidimų smarkiai sumažėjo. Spėjama, kad pasitempti prekeivius verčia konkurencija ir vis geriau savo teises išmanantys klientai.
Turgavietėse užfiksuojama vis mažiau pažeidimų. Tai lemia ir akylesni, geriau savo teises žinantys pirkėjai.
Turgavietėse užfiksuojama vis mažiau pažeidimų. Tai lemia ir akylesni, geriau savo teises išmanantys pirkėjai. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Turgus

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, periodiškai tikrinantys miesto turgavietes, praėjusią savaitę neužfiksavo nė vieno pažeidimo.

Anot tarnybos Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės, vasaros pradžioje dar buvo keli pažeidimai, tačiau dabar situacija vis gerėja. „Tikrinome ir produktų atvežimo kontrolę. Tačiau, kiek pastebėjome, pagrindiniai pažeidimai, jeigu jų būna, yra susiję su ženklinimu“, – teigė ji.

Pastaraisiais metais Klaipėdoje atsirado naujų privačių turgaviečių Vingio, Laikininkų ir Žardininkų gatvėse. Sustiprėjusi konkurencija verčia pasitempti. „Aišku, lyginti privatų turgelį, kuriame dirba vos keli žmonės, su Naujuoju turgumi būtų sudėtinga“, – sakė J.Mačiulienė.

Ji pastebėjo, kad pastaraisiais metais klientai vis aktyviau ėmė rūpintis savo teisėmis ir radę pažeidimų būtinai apie tai informuoja tarnybą. Tačiau po tyrimų paaiškėja, kad tik maždaug 40 proc. skundų turi pagrindą. Prieš kelias savaites viena moteris pasakojo turgavietėje nusipirkusi mėsos, kuri vėliau namuose jai sukėlė įtarimų, ar nebūsianti pasenusi. Tarnybos darbuotojams lankantis turguje paaiškėjo, kad vienoje vietoje iš tiesų buvo prekiaujama jau pasibaigusio galiojimo mėsa.

„Tačiau neretai ir patys žmonės, tiek apsipirkdami turguje, tiek prekybos centruose, neskaito etikečių“, – teigė J.Mačiulienė. Ji prisiminė, kaip neseniai vyras skundėsi nusipirktais dribsniais. Esą šie buvo su gabaliukais. Specialistai apžiūrėjo vyro atneštus dribsnius ir pamatė, kad ant pakuotės buvo pateikta informacija, jog masė – nevienalytė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius