Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 02

Turgelį Gedimino prospekte paaukojo dėl tuščių autobusų

Šį sekmadienį Gedimino prospekte jau nešurmuliuos miestiečių pamėgtas „Sekmadienio turgelis“. Vilniaus valdininkai nusprendė, kad jis tik darko gatvės vaizdą ir trukdo naujų maršrutų autobusams. Nesvarbu, kad jie važinėja tušti.
„Sekmadienio turgelio“ Gedimino prospekte nebeliko.
„Sekmadienio turgelio“ Gedimino prospekte nebeliko. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kiek daugiau nei prieš dvejus metus, 2009 m. rugsėjį, pirmą kartą surengtas „Sekmadienio turgelis“ įgijo ne vieną nuolatinį lankytoją. Vienus čia viliojo ūkininkų pagaminti ir pardavinėjami pieno bei mėsos produktai, žuvis, medus, bandelės, kitus – rankdarbiai.

Leidimas nepratęstas

Tačiau Vilniaus savivaldybės valdininkai nusprendė atimti iš vilniečių šį turgelį. Esą tokiai prekybai prospektas netinka. Leidimas prekiauti baigėsi lapkričio pabaigoje, todėl prekybininkai turėtų dairytis kitos vietos.

Dar viena valdininkų nurodyta priežastis, kodėl turgelis privalo išnykti – nuo rugsėjo pradžios pradėję kursuoti naujieji ekologiški autobusai, kurie važiuoja nuo Seimo rūmų iki Senamiesčio. Jų trasa driekiasi ir Gedimino prospektu, tad turgelis jiems esą trukdo. Tiesa, šie autobusai didelio keleivių srauto kol kas nesulaukė – dažniausiai jie  kursuoja tušti.

„Mieste yra daug tradicinių vietų, kur prekiaujama rankdarbiais (pvz., Pilies g.), kita produkcija, yra mobiliųjų turgelių, kuriuose ūkininkai prekiauja savo produkcija seniūnijose. Taip pat pastebėta, kad šiame turgelyje ne visuomet prekiauta rankų darbo produkcija, kartais tiesiog buvo pelningoje vietoje perparduodama įvairi „parduotuvinė“ produkcija“, – sakė savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas.

Nuomonė kardinaliai pasikeitė

M.Skarupskas buvo vienas iš idėjos prekybininkams sekmadieniais užleisti dalį Gedimino prospekto autorių. Prieš dvejus metus jis „15min“ kalbėjo, kad norima Vilnių padaryti europietišku miestu, kuriame savaitgaliais šurmuliuotų mugės. Tai esą būtų puikus būdas išvilioti vilniečius iš miesto rajonų į centrą.

Tačiau dabar savivaldybės nuomonė kardinaliai pasikeitė – teigiama, kad pagrindinėje sostinės gatvėje „neturėtų būti netvarkingo turgaus, nebent tai būtų naujos kokybės, estetiškai ir jaukiai veikiančios proginės mugės, kurios organizuojamos per šias Kalėdas“.

Prekybininkams siūlomos alternatyvos, kur jie galėtų įsikurti. Tai esą Tymo kvartalas, Halės turgaus aplinka, kitos erdvės. Tačiau ketvirtadienio popietę savivaldybė dar nebuvo sulaukusi prašymo leisti kur nors kitur tokį turgelį sekmadieniais organizuoti.

Mobilieji turgeliai, kuriuose savo užauginta produkcija prekiauja ūkininkai, išliks tose pačiose vietose seniūnijose, kaip ir buvo iki šiol. Atsisakyti jų ar keisti tvarką, pagal kurią jie organizuojami, kol kas neketinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius