Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 05

Turguje – dalelė Italijos ir didėjanti ekologiškų produktų paklausa

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje dirbantys prekeiviai pasakoja, jog kauniečiai pamėgo itališkos virtuvės akcentus . Be to, anot prekybininkų, pastaruoju metu jaučiama vis labiau didėjanti ekologiškų produktų paklausa.
Parduotuvės vadybininkė Jolita Buškevičiūtė su pirkėjais sveikinasi itališkai
Parduotuvės vadybininkė Jolita Buškevičiūtė su pirkėjais sveikinasi itališkai / Turgaus nuotr.
Temos: 2 Turgus Ekologiškas

Centriniame Kauno turguje įsikūrusi ir viena iš dviejų Kaune esančių itališkų parduotuvėlių. Šios parduotuvėlės – tarsi dalelė Italijos, perkelta į Lietuvos žemę. Įėjus pirkėjui už prekystalio stovinti pardavėja–vadybininkė pasisveikina itališkai – buongiorno.

Ant prekystalio ir lentynose – tikri itališki produktai: džiovinti pomidorai alyvuogės, įvairių rūšių makaronai, padažai, saldumynai, originalios itališkos technologijos dešros ir kumpiai, vynai, likeriai, itališka degtinė grapa bei garsusis citrinų žievelių likeris, kurį italai vartoja virškinimui gerinti.

„Italai maisto produktus gamina nenaudodami jokių dirbtinių priedų, tik druską ir natūralius prieskonius, kaip dažiklį – raudonąjį vyną ir taip toliau. Netgi kiaulės, iš kurių gaminami mėsos produktai, yra šeriamos tik natūraliais produktais: gilėmis, išrūgomis“, – pasakojo parduotuvės vadybininkė Jolita Buškevičiūtė, pati bendraujanti su kiekvienu pirkėju ir parenkanti tinkamiausią produktą.

Pasak jos, į parduotuvėlę dažnai užsuka įvairiems dirbtiniams maisto priedams jautresni ar virškinimo problemų turintys žmonės, kuriems įprastiniai prekybos centrų produktai nelabai tinka.
„Yra nuolatiniai klientai, kurie vertina kokybiškus maisto produktus ir kuriems svarbu gera savijauta. Tačiau kartas nuo karto užsuka ir naujų pirkėjų, kurie vėliau taip pat sugrįžta“, – sakė J. Buškevičiūtė.

Parduotuvėlė priklauso itališkų maisto produktų tiekimų užsiimančiai įmonei, todėl čia visos čia parduodamos prekės yra įsigyto tiesiai iš Italijos gamintojų.

Duoną kepa namuose

Centriniame Kauno turguje galima rasti ir beveik vien tik ekologiškais produktais prekiaujančią parduotuvę „Du medu“. Daugiausia čia – įvairių maisto produktų – miltai ir kruopos, medus, rūkyta mėsa, dešros, įvairios daržovės ir netgi kastinys, bet yra ir kosmetikos, ir sauskelnių kūdikiams.

Čia dirbanti pardavėja Regina Urbonienė sako, kad pastaruoju metu susidomėjimas ekologiškais produktais labai išaugęs.

„Daugiausia įtakos tam turėjo televizijos laidos, kuriose buvo nagrinėjamos temos apie maisto priedus ir jų poveikį sveikatai“, – sakė R. Urbonienė.
Pasak jos, šiuo metu bene perkamiausia prekė – ekologiški miltai iš kurių žmonės patys kepa duoną.

„Pastaruoju metu labai sparčiai populiarėja idėja patiems namuose keptis duoną ir mes tą labai jaučiame, nes miltų parduodame tikrai daugiau nei anksčiau“, – pasakojo moteris.
Ji atkreipė dėmesį, kad lietuviškų ekologiškų produktų nelengva gauti, kadangi yra labai nedaug tuo užsiimančių augintojų ir gamintojų, nes tokiai produkcijai keliami labai aukšti standartai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius