Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

Turizmo atstovai: dėl uždaromų Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje kalta Ūkio ministerija

Nuo liepos Lietuvos turizmo atstovybės užsienyje bus uždaromos, Valstybinis turizmo departamentas situacijos nedramatizuoja, esą kitąmet jų veikla bus tęsiama, tačiau kiti turizmo atstovai dėl nutrukusio finansavimo Ūkio ministeriją kaltina neveiksnumu ir žada prastas turizmo perspektyvas, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Lietuva siekia pritraukti kuo daugiau konferencijų turistų
Asociatyvinė nuotr. Turizmo stendas / Vilniaus turizmo ir informacijos centro nuotr.

Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė dienraščiui aiškino, kad Europos Komisijai sugriežtinus reikalavimus ir turizmo rinkodara į remiamų veiklų sąrašą nebepatenka. Tai, anot jos, paaiškėjo jau praeitų metų viduryje – tuomet ir kreiptasi į Ūkio ministeriją finansavimo iš valstybės biudžeto, tačiau į prašymą nebuvo atsižvelgta.

Ūkio ministerijos teigimu, šiuo metu atliekami Lietuvos turizmo rinkodaros priemonių efektyvumo kiekybiniai ir kokybiniai tyrimai tikslinėse atvykstamojo turizmo rinkose, taip pat 2015 metais bus parengta Lietuvos turizmo rinkodaros strategija.

„Sprendimas dėl atstovavimo paslaugų tęstinumo bus priimtas įvertinus šios veiklos rezultatus ir efektyvumą, taip pat su turizmo verslo asociacijomis ir kitomis suinteresuotomis šalimis aptarus atstovavimo paslaugų poreikį bei tikslingumą“, – dienraščiui teigė ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Šiuo metu užsienyje veikia 6 turizmo atstovybės: Lenkijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Rusijoje, Italijoje, o Suomijos, Švedijos ir Norvegijos rinkas kuruoja atstovybė Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius