2011 02 15

Turizmo įvairovei – kempingų plėtra

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybėje pristatyta Kempingų įrengimo pajūrio ir pamario zonose galimybių studija. Ją rengia Turizmo plėtros institutas su partneriais Klaipėdos rajono savivaldybės užsakymu iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.
Namelis ant ratų.
Namelis ant ratų. / 15min. nuotr.

Susitikime bandyta generuoti idėjas, remiantis užsienio valstybių ir kitų Lietuvos savivaldybių patirtimi, kur ir kokius Klaipėdos rajone labiausiai tiktų įrengti kempingus.

Rajono teritorija – visapusiškai palanki turizmo plėtrai, neišnaudotų galimybių yra dar labai daug, – kempingų tinklo sukūrimas – viena iš jų. Kai kuriose Europos valstybėse, ypač tose, kur daug vandenų, kempingų yra labai daug. Ten turistai keliauja vadinamaisiais kemperių karavanais, dauguma – būtent savo šalyje.

Tačiau Klaipėdos regione, kaip ir visoje Lietuvoje, kol kas kempingų tinklas išplėtotas dar silpnokai. Tačiau tie kempingai, kurie jau yra, sulaukia daug turistų. Kempingai, kaip ir viešbučiai, pagal infrastruktūrą ir paslaugų kiekį bei kokybę vertinami nuo vienos iki penkių žvaigždučių.

Pačiuose geriausiuose yra apgyvendinimo nameliai, konferencijų salės, restoranai, pirtys, įranga žvejybai, siūloma įvairių paslaugų. Tam, kad kempingas atitiktų reikalavimus, reikia, kad būtų tam tikro ploto teritorija, geras privažiavimas ir kt. Ten, kur neįmanoma įrengti kempingų, tačiau vieta pakankamai patraukli, gali būti įrengiamos stovyklavietės.

Kaip akcentavo posėdyje dalyvavęs Klaipėdos rajono turizmo tarybos pirmininkas Algirdas Liaudanskis, reikia spręsti, ne kaip konkuruoti su kitomis savivaldybėmis, įsirengiant rajone kuo daugiau kempingų, bet kaip kartu kompleksiškai plėtoti šios rūšies turizmą.

Kempingų tinklą būtina plėtoti ne tik pajūrio ir pamario zonoje, kur labiausiai patiktų apsistoti turistams iš tolimesnių mūsų šalies rajonų ir užsieniečiams, bet, pavyzdžiui, ir prie Gargždų Skaidriųjų karjerų, kur galėtų tokiu būdu poilsiauti daugiausia vietiniai gyventojai.
Susitikime su studijos rengėjais aptartos įvairios galimybės, toliau bus tikslinamos kempingų įrengimo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius