Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

Turizmo statistikos mistika: Vilniuje turistų padaugėjo 50 proc.

Šiemet turizmo sektoriaus atstovai neslėpė nepasitenkinimo dėl sumažėjusių turistų srautų. Tačiau Vilniaus valdžia tikina turinti džiugių žinių – pasirodo, turistų Lietuvos sostinėje buvo gerokai daugiau nei anksčiau.
Vilniaus turistai
Vilniaus turistai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Prisimenant praėjusius metus turizmo padėtis atrodo liūdna – viešbučiai ir restoranai rengė akcijas prieš turizmo žlugdymą, prekiautojai guodėsi nebeišgalintys mokėti prekybos mokesčių, o dėl oro uosto bėdų nemaža dalis turistų iš užsienio šalių išbraukė Vilnių iš savo atostogų planų, rašo „Vilniaus diena“.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybės pateikiami statistikos duomenys yra tarsi stebuklas – pasirodo, turizmas Vilniuje šiemet kaip reikiant išaugo.

„Gauname statistiką iš Vilniaus turizmo informacijos centro. Jie kasdien skaičiuoja, kiek žmonių apsilankė, kiek iš jų – turistai iš Lietuvos, kiek – iš užsienio. Per pusmetį lankytojų informacijos turizmo centruose padaugėjo apie 47 proc, per trečią metų ketvirtį – net 66 proc, taigi vidurkis išeina apie 50 proc.“, – sakė savivaldybės Turizmo skyriaus vedėja Nijolė Beliukevičienė.

Jos nuomone, tokius skaičius galėjo lemti tai, kad daug turistų atvyko į projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginius, jiems atskirų informacijos centrų nebuvo, todėl pagalbos ateidavo į Vilniaus turizmo informacijos centrus.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentei Evaldai Šiškauskienei tokia statistika priminė pokštą. „Būtų balandžio 1–oji, pakomentuočiau, o dabar man lieka tik liūdnai nusijuokti. Nežinau, iš kur jie tokią statistiką ima, gal iš Gariūnų?“ – sakė ji.

LVRA duomenimis, viešbučiuose šiemet apsistojo maždaug 25 proc. mažiau lankytojų nei pernai.
„Tačiau juk ne visi žmonės apsistoja viešbučiuose. Vieni nuomoja butus ar apartamentus, kiti gyvena pas draugus ar nakvynės namuose. Tyrimai rodo, kad viešbučiuose apsistoja gal tik trečdalis visų turistų“, – tikino N.Beliukevičienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius