Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

Turniškėse mirė pirmoji Algirdo Brazausko žmona Julija Brazauskienė (atnaujinta 15.58 val.)

Šeštadienio rytą Turniškėse užgeso praėjusiais metais Anapilin išėjusio prezidento Algirdo Brazausko pirmoji žmona Julija Brazauskienė.
Julija Brazauskienė
Julija Brazauskienė / „Scanpix“ nuotr.

Tai 15min.lt patvirtino 78 metų sulaukusios J.Brazauskienės dukters Laimos Mertinienės vyras Dalius Mertinas. „Sužinojome ką tik, smulkmenų dar nežinau. Ji labai seniai sirgo“, – 15min.lt sakė D.Mertinas.

Kankino vienatvė

Algirdas su Julija susituokė 1958 metais. Po metų jiems gimė dukterys dvynės – Audronė ir Laima. 

2002 metais A.Brazauskas, išsiskyręs su Julija, vedė Kristiną Butrimienę. Tai įvyko po to, kai žurnalistai sužinojo, jog Egipte politikas ilsėjosi su savo ilgamete drauge. Tiesa, vėliau A.Brazauskas sakė, jog su Julija išsiskyrė dar 2000 metais, tačiau ši žinia šokiravo pačią J.Brazauskienę.

Prezidentas A.Brazauskas po ilgos kovos su vėžiu eidamas 78 metus mirė praėjusiųjų metų birželio 26 dieną.

Pastaraisiais metais Julija sirgo, retai išeidavo iš namų. Dėl sunkios sveikatos praėjusiais metais nevyko ji ir į A.Brazausko laidotuves. Tiesa, žurnalistams ji taip pat užsiminė, kad niekas jos į laidotuves ir nekvietė.

Julija žurnalistams ne kartą guodėsi, kad ligos ją išvargino, ją kankina vienatvė.

Tai – paslaptis. Gal dėl to, kad jos neįvardiju, tiek ilgai ir gyvenu?Savo ligos J.Brazauskienė niekuomet neįvardino. „Tai – paslaptis. Gal dėl to, kad jos neįvardiju, tiek ilgai ir gyvenu? Gaila, kad Dievulis nepadaro tvarkos. Jis neturėtų leisti man tiek ilgai kentėti, – interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ prieš daugiau kaip metus yra sakiusi J.Brazauskienė. – Sveikata vis blogyn. Jokio pagerėjimo. Tiek daug visokių negalavimų, kad net keista, jog esu dar gyva. Aš – gydytoja, galiu įvertinti savo sveikatą. Patikėkite, nieko gero nebėra. Man nusibodo gyventi. Bet jokių kvailysčių nedarysiu. Tiek sveiko proto dar turiu.“

Pirmoji A.Brazausko žmona po skyrybų su sutuoktiniu gyveno sostinės Turniškių sodų bendrijoje stūksančiame name.  Viltis, kad vyras sugrįš pas ją, negeso daugelį metų. „Lietuvos ryto“ paklausta, kas ją labiausiai kankina, J.Brazauskienė atsakė: „Tai, kad nėra šeimos. Dėl to labiausiai skauda širdį. Aš tikėjau, kad įvyks stebuklas – sugrįš vyras, bus šeima. Aš tikėjau, kad ji išsilaikys. Man giliai įsirėžęs šis noras. Bet dabar nebetikiu. Niekuo.“

Užsiliepsnojo namas

Spaudoje plačiai nuskambėjo ir istorija, kai name, kuriame gyveno J.Brazauskienė, naktį kilo gaisras. J.Brazauskienė tuomet spėjo išbėgti iš liepsnojančio namo.

Tuo metu J.Brazauskienė spėjo, jog ugnis užsidegė neatsitiktinai – kažkas galėjo namą padegti. Kol namas buvo remontuojamas, Julija apsistojo vienos iš dukrų kotedže. Ir ten Julija jautė vienatvę – dienraščiui L.T. tuo metu J.Brazauskienė pasakojo, kad keturias dienas per Kūčias ji  praleido visiškai viena. Ponia Julija prasitarė, kad iš buvusio vyro A.Brazausko per šventes dovanų gavo pinigų. Sumos moteris nenorėjo atskleisti. Tik pasakė: „Jam taip dovanoti yra paprasčiau“.

Dukros kvietė Juliją pas jas sutikti Kūčias, bet moteris atsisakė – ji nenorėjo prie vieno stalo sėdėti su antrąja A.Brazausko žmona Kristina.

Atnaujinta 15.58 val. J.Brazauskienės duktė Laima Mertinienė 15 min.lt sakė, kad motina kentė nuo širdies bei plaučių nepakankamumo. „Jos liga buvo senatvė. Kaip jums pasakyti... Žmogus buvo senas“, – sakė ji.

L.Mertinienė teigė motinos mirties valandą kartu su ja nebuvusi. „Aš nebuvau, o prieš tai buvome visą laiką“, – pridūrė ji.

J.Brazauskienės giminės planuoja, kad laidotuvės greičiausiai vyks antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius