-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 04

Turtingiausios tarnybiniais butais – Generalinė miškų urėdija ir KAM

Daugiausia tarnybinių butų iš visų Lietuvos įstaigų ir institucijų turi Generalinė miškų urėdija – 390, ir Krašto apsaugos ministerija – 363 butus.

Aplinkos ministerijos duomenimis, šių metų pradžioje Lietuvoje iš viso buvo 1160 tarnybinių butų, iš jų 1058 užimti, rašo „Lietuvos žinios“. Policijos komisariatai turi 80, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – 54, Valstybinės sienos apsaugos tarnyba – 32, Vilniaus universitetas – 31 ir Vilniaus pedagoginis universitetas – 25 butus.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką institucijos pačios atsako už tarnybinių būstų naudojimą. Pasak ministro pirmininko kanclerio pirmojo pavaduotojo Giedriaus Kazakevičiaus, tokius būstus reikia tvarkyti centralizuotai.

Vyriausybės atstovai žada rudenį Seimui teikti su tarnybiniais butais susijusias pirmas reikiamų įstatymų pataisas, tačiau Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė primena, kad problema turėjo būti išspręsta gerokai anksčiau, tik tam nebuvo politinės valios.

„Tiesiog nėra noro tvarkytis. Pirmiausia kiekviena ministerija ir žinyba turėtų atsakingai įvertinti, kiek jai reikia gyvenamojo ploto. Viskas, kas viršija poreikį, turėtų būti sprendžiama ministerijos lygmeniu. Realizuoti būstą rinkoje, perduoti Socialinio būsto fondui ir panašiai. Tačiau niekas nevyksta“, – teigė L.Graužinienė.

Tarnybiniai butai ne kartą buvo susiję su skandalais dėl jų naudojimo ar privatizavimo. Buvusio Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius privatizavo tarnybinį butą mažesne nei rinkos kaina, policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius gyveno liudytojų apsaugai skirtame bute. Pastaruoju metu nuskambėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Egidijaus Lapinsko tarnybinio gyvenamojo ploto istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius