Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 18

Turkija bando įtikinti JAV, kad Kurdų demokratų partija tolygi Islamo valstybei

Turkija nori įtikinti JAV, kad kurdų politinės partijos yra lygiai tokie pat teroristai kaip ir Islamo valstybė. JAV neskuba tikėti Turkijos teiginiais.

„The Guardian“ praneša, kad Turkija siunčia žinutę JAV, jog už automobilių sprogimus, kurie nusinešė 28 žmonių gyvybes, atsakingi ne tik Sirijos kurdų apsaugos daliniai.

Apie tai jau kitą rytą po incidento aiškiai pasisakė Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglas, Jis tvirtina, kad visi įrodymai rodo, kad Sirijos kurdų liaudies apsaugos daliniai ir jų politinis padalinys Šiaurės Sirijoje, kurdų demokratų sąjunga (PYD), yra teroristai, kurie nesiskiria nuo Islamo valstybės.

Anot premjero, politinis darinys turi tiesioginį ryšį su kovotojais ir teikia jiems logistinę pagalbą. Kurdų demokratų partija neigia savo atsakomybę dėl kruvinų išpuolių Ankaroje

Turkija tokiais savo pareiškimais pirmiausia siunčia žinutę JAV, kad Sirijos demokratų partija neturėtų dalyvauti taikos derybose Ženevoje. Lygiai taip pat, kaip ten nėra vietos kitoms teroristinėms grupuotėms bei Islamo valstybei.

Turkija baiminasi, kad Sirijos kurdai gali sudaryti savarankišką zoną išilgai pietinės šalies sienos. JAV stebina Turkijos tvirtinimai, kad ji žino dėl sprogimų kaltus asmenis ir turi visus įrodymus. Jei tiek daug yra žinoma, kodėl tam nebuvo užkirstas kelias?

Turkija baiminasi, kad Sirijos kurdai gali sudaryti savarankišką zoną išilgai pietinės šalies sienos.

Jei Turkijai pavyktų įtikinti JAV ir kitus sąjungininkus, kad Sirijos kurdai yra priešai, tai gali suteikti jiems drąsos pulti kurdus tiesiogiai atžeminiu būdu.

Turkija nori sukurti „humanitarinę zoną“ Šiaurės Sirijoje, kur pabėgėliai galėtų rasti prieglaudą, užuot bėgę į kitas šalis.

Tam reikėtų čia sukurti neskraidymo zoną. Ši idėja turi Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pritarimą, tačiau tam nepritaria JAV.

Turkijos prezidentas pareiškė, kad JAV poziciją kurdų atžvilgiu yra sunku suprasti. Jo nuomone, sprogimai Ankaroje aiškiai įrodo Turkijos dėstomą poziciją kurdų atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius