Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

TV3 „Išsipildymo akcijos“ anonsas pripažintas neetišku

TV3 televizijos projekto „Išsipildymo akcija“ vienas reklaminis klipas pripažintas klaidinamu ir neetišku – tai nusprendė Lietuvos reklamos biuro (LRB) Arbitražo komisija.
„Išsipildymo akcijos“ logotipas
„Išsipildymo akcijos“ logotipas / TV3 nuotr.

„Reklaminiame klipe buvo teigiama, kad neįgaliems vaikams valstybė skiria tik būtinąją pagalbą – šis teiginys klaidina. Šiems vaikams, kaip ir visiems Lietuvos žmonėms, yra užtikrinta ne tik būtinoji pagalba, bet ir visos sveikatos priežiūros paslaugos“, – teigė LRB Arbitražo komisijos direktorė Lauryna Macijauskaitė.

Šį vaizdo klipą LRB Arbitražo komisijai apskundė vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

„Mūsų įstaiga gavo įvairių kreipimųsi iš globos namų, politikų, sulaukė anoniminių susirūpinimo laiškų – visiems „Išsipildymo akcijos“ reklamoje rėžė ausį, kad neįgalūs vaikai iš valstybės gauna tik būtinąją pagalbą. Būtinoji pagalba suprantama kaip visokie ekstra atvejai, susižeidimai ir pan. Todėl globos namams buvo netgi skaudu, juk žmonės nuoširdžiai dirba savo darbą, o jis tik taip įvertinamas, – kreipimosi į LRB Arbitražo komisiją priežastis aiškino E.Žiobienė. – Suprantu, kad reklamos tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį, sujaudinti, aš už tai, kad vaikams būtų suteikiama parama, tačiau šiuo atveju buvo nueita per toli.“

Anot LRB Arbitražo komisijos direktorės, dar nepriėmus sprendimo dėl šios reklamos neetiškumo, TV3 televizijos atstovai telefonu pranešė, kad nutraukia šio vaizdo klipo rodymą – projektas „Išsipildymo akcija“ dabar reklamuojamas kita reklama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius