2012 04 19

TV3 televizijai skirta bauda už laidoje „Susitikime virtuvėje“ padarytus prekių ir paslaugų reklamavimo pažeidimus

Lietuvos radijo ir televizijos komisija nustatė, kad televizijos programos TV3 laidose „Susitikime virtuvėje“ (transliuotose š. m. vasario 27, 28 ir 29 d. ir kovo 1 d.) buvo nesilaikoma nustatytų reikalavimų programų rėmimui ir prekių rodymui.
TV3 logotipas
TV3 logotipas

Laidos „Susitikime virtuvėje“ vedėjams ir dalyviams darant specialias reklamines nuorodas į programos rėmėjo prekybos tinklo IKI teikiamas paslaugas ir prekes, akcentuojant  jų privalumus ir skelbiamas akcijas, taip pat stambiu planu visur rodant IKI logotipą, buvo sudaryta padidinta galimybė pastebėti konkrečias prekes ir paslaugas, skatinama pirkti IKI prekybos tinkluose bei naudotis specialiais jų pasiūlymais.

Tuo buvo pažeistas Visuomenės informavimo įstatymas, nurodantis, kad remiamose programose negali būti tiesiogiai skatinama pirkti ar nuomoti rėmėjo prekes ar paslaugas, daryti reklamines nuorodas į jas.

Laidose taip pat žiūrovai nebuvo aiškiai informuojami apie prekių rodymą. Prekių ženklas „P“ buvo rodomas tik programos pradžioje, nors įstatymas reikalauja, kad apie prekių rodymą turi būti informuojama laidos pradžioje ir pabaigoje, taip pat atnaujinus laidos rodymą po įterptos reklamos.

Už šiuos Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus komisija balandžio 18 d. paskyrė 1 000 Lt baudą tuo metu  laikinai ėjusiam UAB „Tele-3“ vadovo pareigas Aldui Juroniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius