Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14 /18:08

„Tvarkiečiai“ aplinkos ministru siūlys Valentiną Mazuronį, vidaus reikalų – Remigijų Žemaitaitį, Seimo vicepirmininku – Kęstą Komskį

Trečiadienio vakarą posėdžiavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas nusprendė aplinkos ministru siūlyti partijos frakcijos Seime vadovą Valentiną Mazuronį, vidaus reikalų ministru – parlamentarą Remigijų Žemaitaitį, o Seimo pirmininko pavaduotoju parlamentarą, partijos rinkimų štabo vadovą Kęstą Komskį.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidiumas patvirtino kandidatu į aplinkos ministrus nuo partijos „Tvarka ir teisingumas“ Valentiną Mazuronį, pirmąjį pavaduotoją, ir vidaus reikalų ministru, aišku, jei tiks premjerui, tiks prezidentei, Remigijų Žemaitaitį – mūsų jaunimo lygos vadovą, jauną gražų vienmandatininką, išrinktą. Seimo pirmininko pavaduotoju siūlysime štabo viršininką Kęstutį Komskį“, – po prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė „Tvarka ir teisingumas“ partijos pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas.

Klausiamas, ar tikri skindantys gandai esą „tvarkiečiai“ ne itin norėjo tapti ministrais, R.Paksas sakė, kad taip buvo dėl to, jog žmonės jaučia jiems teksiančią atsakomybę.

„Gal nebuvo taip jau. Kiekvienas jaučia atsakomybę, galvoja, kas bus po ketverių metų, kokie darbai, kaip pavyks juos atlikti, bet kad taip jau spyriotųsi, nepastebėjau. Gal sunkiau rasti tinkamą kandidatą frakcijos seniūno postui užimti“, – sakė R.Paksas.

R.Paksas sakė visų siūlomų kandidatų kompetencija neabejojantis.

Gražūs žmonės. Man vyrai gražūs yra kitom prasmėm, žinai, vidinėm prasmėm, - apie kandidatus į ministrus kalbėjo R.Paksas.

„Visi patyrę partiečiai, gražūs žmonės, padorūs, ištvermingi, – dėstė jis, – Gražūs žmonės. Man vyrai gražūs yra kitom prasmėm, žinai, vidinėm prasmėm. Patikimi. Patirtis ir energija iš kitos pusės stovi, žinai“, – postringavo partijos pirmininkas R.Paksas. 

Pasak jo, pasirinkti kandidatus nebuvo sudėtinga, o pagrindinis „arkliukas“ buvęs kompetencija.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas teigia pasitikintis ir K.Komskiu, kuris ne pirmą kartą yra Seimo narys.

„Tie gandeliai ir debesėliai, kurie bando susiformuoti virš jo, yra visiškai be pagrindo“, – pabrėžė R.Paksas.

Jis tvirtino, kad įvairių kaltinimų K.Komskis šios kadencijos Seime sulaukė dėl to, kad esą būdamas Antikorupcijos komisijos pirmininku „kapstė per giliai“.

Primename, kad K.Komskiui buvo kritę įtarimų, susijusių su kontrabandos gabenimu.

Seimo pirmininko pavaduotojus siūlys visos centro-kairės partijų koaliciją buriančios politinės jėgos.

Seimo pirmininko postas, pagal pasirašytą koalicijos sutartį priklauso „darbiečiams“. Antradienį Darbo partijos vadovybė nutarė, kad į Seimo pirmininko postą teiks ilgamečio Seimo nario Vydo Gedvilo kandidatūrą.

Trečiadienį valdančiosios koalicijos koalicijos susitikime nuspręsta, kad prie koalicijos jungiasi Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Neoficialiais duomenimis, jai gali būti atiduota iki šiol „darbiečiams“ priklausiusi Energetikos ministerija.

Taip pat koalicija trečiadienį pasidalijo Seimo komitetų pirmininkų pozicijas. Nutarta, kad socialdemokratai vadovaus 7 komitetams, Darbo partija - 5, „Tvarka ir teisingumas“ - 2, o Lenkų rinkimų akcija – vienam Seimo komitetui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius