Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2009 12 17

Tvarkiečiai: Nepilnamečių apsaugos įstatymu pataikaujama homoseksualams

Konservatorių bandymas ypatingos skubos tvarka priimti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisas žlugo – balsavime nesiregistravo pakankamai Seimo narių.
Homoseksualai
Homoseksualai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Galutiniame balsavime dėl įstatymo dalyvavo tik 61 parlamentaras. Įstatymui priimti reikia, kad balsavime dalyvautų ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Priėmime nedalyvavo „tvarkiečiai", pasipiktinę tuo, kad iš įstatymo pašalintos  kritikų homofobiškomis vadinamų nuostatos.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininkas Valentinas Stundys ketvirtadienį parlamentarams pristatė naują įstatymo variantą. Jame vietoje nuostatos, kuria neigiama poveikį nepilnamečiams darančia informacija pripažįstama tokia, kuria skatinami homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai, įrašoma kita, kuria draudžiamas bet kokių lytinių santykių skatinimas.

Bando pasiekti kompromisą

„Dabar teikiamas projektas derina skirtingų dimensijų realybę, kad nepažeistų nei prigimtinių žmogaus teisių ir laisvių, nei sankcionuotų vertybių“, – aiškino V.Stundys.

Naujoji nuostata griežtina senajame prezidentės Dalios Grybauskaitės sudarytos darbo grupės parengtą versiją: ja buvo siūloma drausti nepilnamečių lytinių santykių skatinimą. Dabar teikiamas projektas derina skirtingų dimensijų realybę, kad nepažeistų nei prigimtinių žmogaus teisių ir laisvių, nei sankcionuotų vertybių, teigė V.Stundys

Prieš porą savaičių Seimas į įstatymą vėl buvo grąžinęs draudimą skatinti būtent homoseksualius, poligaminius ar biseksualius santykius, kurį buvo išbraukusi prezidentūros darbo grupė.

Gražulis: pataikaujam supuvusiai Europai

Įstatymo svarstymas vėl tapo aikštele kovai už ir prieš seksualinėms mažumoms priklausančių asmenių teisių.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis aiškino, kad naujasis įstatymas yra pataikavimas „supuvusiai Europai, kuri kovoja, kad vaikas nebūtų apsaugotas nuo neigiamo seksualinio auklėjimo ir kad iškrypę asmenys galėtų propaguoti savo gyvenimo būdą ir didinti pasekėjų ratą“ ir ragino grąžinti draudimą propaguoti tik netradicinius lytinius santykius. „Dabar bandot viską į popieriuką susukti, kad tik seksualinėms mažumoms neužkliūtumėt“, – piktinosi P.Gražulis

Socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė, prieš tai aršiai gindavusi seksualines mažumas, pareiškė, kad jau pavargo ir šiandien diskusijose nebenori dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje