Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 03

„Tvarkiečiai“ pateikė naują kandidatą į vidaus reikalų ministrus, Remigijus Žemaitaitis turėtų vadovauti Ekonomikos komitetui

Pirmadienį partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui pateikė naują kandidatą į vidaus reikalų ministrus.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / BFL/T.Urbelionis

Pirmadienio rytą A.Butkevičiaus kabinete Seime įvyko darbinis trijų koalicijos partnerių – Socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderių – pasitarimas.

R.Paksas BNS pirmadienį patvirtino, kad „tvarkiečių“ anksčiau siūlytas kandidatas į šias pareigas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis liks dirbti Seime. Jo kandidatūra bus teikiama į Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkus.

„Man atrodo, svarbu ir tai, kad R.Žemaitaitis pasiliks Seime. Dėl daugelio aplinkybių (...) Į vieną iš rimčiausių komiteto pirmininko postą siūlysime R.Žemaitaitį, kaip teisininką“, – tvirtino R.Paksas.

Ką partija deleguos vadovauti Vidaus reikalų ministerijai, „tvarkiečių“ vadovas kol kas neatskleidžia.

„Manau, iki šiandien vakaro turėtų išsispręsti ir mūsų kandidatas į vidaus reikalų ministro postą. Paderinau su premjeru, tikiuosi, bus paderinta su prezidente, tikiuosi, nebus problemų“, – teigė jis.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ nutarė atšaukti R.Žemaitaitį iš kandidatų į vidaus reikalų ministrus netikėtai mirus parlamentarui Juliui Veselkai. Jį „tvarkiečiai“ buvo numatę į Ekonomikos komiteto vadovus.

Mirus J.Veselkai, „tvarkiečiai“ šiuo metu turi 10 narių frakciją Seime.

Pagal centro kairės koaliciją sudarančių keturių partijų – socialdemokratų, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – susitarimą, „tvarkiečiams“ teko vidaus reikalų ir aplinkos ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius