Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 11

„Tvarkietis“ Kęstas Komskis nori apriboti žiniasklaidos darbą Seime

Seimo vicepirmininkas „tvarkietis" Kęstas Komskis siūlo uždrausti patekti į kai kurias Seimo zonas čia dirbantiems žurnalistams bei taikyti jiems kitus apribojimus, rašo „Lietuvos žinios“.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo kanceliarijai paprašius Seimo valdybos patikslinti žiniasklaidos akreditavimo tvarkos aprašą, K.Komskis pasiūlė riboti žurnalistų galimybes patekti į kai kurias Seimo rūmų erdves ir zonas. Pavyzdžiui, į koridorius su Seimo narių kabinetais žiniasklaida parlamentaro siūlymu galėtų patekti tik su apsaugininkų palyda. Jis taip pat nurodo, kad žiniasklaidos darbą Seime prižiūrėti turėtų Vadovybės apsaugos departamento bei Seimo ryšių su visuomene skyriaus darbuotojai.

„Tvarkietis“ taip pat siūlo nustatyti aprangos kodą oficialiuose renginiuose Seime besilankantiems žiniasklaidos atstovams, t.y. leisti dalyvauti renginiuose tik „dalykiškai ir tvarkingai“ apsirengusius žiniasklaidos atstovus.

Pats K.Komskis nurodo, kad siūlyti pakeitimus nusprendė dėl kai kurių pramoginio turinio televizijos laidų. Jis taip pat pripažino nesitikintis, kad tokiems ar panašiems pakeitimams pritars jo kolegos, tad esą net ir jam pateikus šiuos siūlymus greičiausiai liks galioti senoji tvarka.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius tikina, kad akreditavimo tvarka turėtų palengvinti žiniasklaidos darbą Seime ir suteikti laisvę rinkti informaciją, o K.Komskio siūlymai turi priešingą efektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius