Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 19

„Tvarkietis“ R.Žemaitaitis Tauragės policijos vadovą kaltina organizavus jo sekimą

Opozicijos partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas parlamente Remigijus Žemaitaitis skundžia Generalinei prokuratūrai Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisarą Remigijų Rudminą ir kaltina organizavus jo sekimą per rinkimų kampaniją.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kreipimesi į laikinąjį generalinį prokurorą Raimondą Petrauską Seimo narys prašo pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už įgaliojimų viršijimą, neteisėtą telefoninių pokalbių klausymąsi, trukdymą pasinaudoti rinkimų teise ir šmeižtą.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas R.Rudminas Seimo nario mestus kaltinimus vadina šmeižtu.

„Tai yra melas su šmeižto požymiais ir už tokių pareiškimų platinimą viešojoje erdvėje yra numatyta atsakomybė“, – trečiadienį BNS sakė R.Rudminas.

Išplatintame pranešime parlamentaras tvirtina, kad per Seimo rinkimų kampaniją neva buvo stebimas ir sekamas, o sekimo organizavimu kaltina Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisarą. R.Žemaitaitis savo teiginius grindžia Šilalės rajono policijos komisariato vadovo Algirdo Meiženio skundu.

Žiniasklaidoje anksčiau rašyta apie Tauragės apskrities ir Šilalės komisariatų trintį, situaciją yra aiškinęsis Vidaus reikalų ministerijos Generalinio inspektoriaus skyriaus vadovas Julius Jasaitis.

Išplatintame pranešime teigiama, kad Seimo narys R.Žemaitaitis „turi pagrįstų įtarimų, jog nurodytu laikotarpiu galimai neteisėtai buvo klausomasi ir jo telefoninių pokalbių“.

„R.Rudminas galimai klausėsi ir įrašinėjo R.Žemaitaičio pokalbius telefonu, šiais savo veiksmais taip pat galimai viršydamas savo įgaliojimus“, – teigiama Seimo nario pranešime.

Jame parlamentaras taip pat tvirtina, esą R.Rudamino nurodymu pareigūnai tarnybos metu persirengę civiliais drabužiais Kvėdarnos ir kituose Šilalės bei Šilutės apygardos miesteliuose rinkėjams R.Žemaitaičio vardu siūlė parduoti balsus.

Paklaustas, kodėl į Generalinę prokuratūrą kreipėsi praėjus pusmečiui nuo rinkimų, R.Žemaitaitis BNS sakė rinkęs medžiagą.

„Rinkau medžiagą, susitikdavau su žmonėmis, liudininkais“, – sakė parlamentaras.

Paklausys, ar turi versijų, kokių motyvų vedamas Tauragės apskrities komisariato vadovas galėtų būti suinteresuotas tuomečio kandidato į Seimą sekimu, R.Žemaitaitis tvirtino, esą jis pasidavęs politikų spaudimui.

„Tvarkietis“ R.Žemaitaitis į Seimą išrinktas 2009 metų lapkritį vykusiuose pakartotiniuose rinkimuose Šilalės ir Šilutės apygardoje. Antrajame ture jis nugalėjo konservatorių kandidatą Joną Gudauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius