-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 17

Tvarkomas Vilkijos parkas, tikimasi, pritrauks turistų

Vienas gražiausių Kauno rajono miestelių – Vilkija – pasipuošė miestelio istoriją primenančiomis ąžuolinėmis skulptūromis. Sutvarkius parką, Panemune nutiesus takus Vilkijos seniūnas tikisi sulaukti ir daugiau turistų.
Vilkija
Vilkija

Parke tarp Nemuno ir kelio į Jurbarką – septynios ąžuolinės skulptūros, kurios vaizduoja prieš kelis šimtmečius Vilkiją garsinusių profesijų atstovus. Skulptūras medžių drožėjų plenere kūrė Linas Saladis, Tomas Stambrauskas, Algirdas Vaištaras ir Arūnas Snieškus. Einant nuo Nemuno, pirmasis pasitinka muitininkas su kapšu pinigų ir plunksna – muitinė Vilkijoje pastatyta XV amžiaus viduryje. Į Nemuną žvelgia ir keltininkas, tolėliau – kalvis, žirgininkas, smuklininkas.

„Nuo 1537 metų jau minimos 36 karčemos, dvi iš jų – midaus, dar po 20 metų – 40 karčemų, aišku, jos įvairaus lygio buvo. Vienas toks riteris keliavo per Lietuvą ir jam rekomendaciniuose laiškuose, kur apsistoti, iš Didžiojo kunigaikščio dvaro rašoma, kad pataria apsistoti ne Kaune, o Vilkijoje, nes čia geresnės poilsio sąlygos“, – pasakoja A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejaus direktorius Arūnas Snieškus. 

Praėjusių metų pabaigoje pradėtą tvarkyti parką puošia ne tik skulptūros – čia nutiesti takai, senojo miesto grindinio akmenimis bus išgrįsta automobilių stovėjimo aikštelė, jie naudojami ir laiptams. Nemune bus pastatytas įrenginys kateriams nuleisti, o  Panemune nusidrieks dviračių ir pėsčiųjų takas.

„Vilkija turi pritraukti turistus. Ką mes turime gero, tai nepaprastai gražią gamtą. Vilkija yra labai senas miestukas ir, sakyčiau, griūnantis. Jį reikia verkiant tvarkyti. Pernai pirmąkart per 20 metų buvo duota 4,3 milijonų litų įvairiems projektams“, – sako Vilkijos seniūnas Leonardas Deglius.

Anot seniūno, darbai turėtų būti baigti per mėnesį. 840 tūkstančių litų parkui tvarkyti gauta iš Europos Sąjungos fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius