-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 12 /19:40

„Tvarkos ir teisingumo“ laikinuoju pirmininku paskirtas R.Žemaitaitis

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pareigų pasitraukus ilgamečiam vadovui europarlamentarui Rolandui Paksui, „tvarkiečių“ valdyba trečiadienį laikinuoju pirmininku patvirtino parlamentarą Remigijų Žemaitaitį.
Remigijus Žemaitaitis, Rolandas Paksas
Remigijus Žemaitaitis ir Rolandas Paksas

Jis iki šiol buvo vienas iš dešimties partijos vicepirmininkų, taip pat buvo partijos sąrašo daugiamandatėje apygardoje lyderis (pirmas liko ir po reitingavimo), Seimo rinkimų pirmame ture sėkmingai pasirodė kaip vienmandatininkas – pateko į antrą turą.

Gruodžio 10 dieną numatoma surengti partijos kongresą, kuris turėtų išrinkti nuolatinį partijos vadovą.

R.Žemaitaitis sakė dar neapsisprendęs, ar dalyvaus nuolatinio partijos pirmininko rinkimuose. Tai jis sieja su antrojo Seimo rinkimų turo rezultatais – į jį pateko keturi „tvarkiečių“ kandidatai bei savarankiškai išsikėlęs partijos narys Raimundas Martinėlis.

Pagal partijos įstatus, pirmininkui atsistatydinus iki kito pirmininko išrinkimo jo pareigas atlieka valdybos paskirtas vienas iš pirmininko pavaduotojų.

„Jeigu rinkimai bus sėkmingi ir aš tikrai įrodysiu, kad gali mūsų penki Seimo nariai laimėti, tai aš tikrai sieksiu pirmininko posto“, – žadėjo R.Žemaitaitis.

Trečiadienį posėdžiavusi partijos valdyba daugiau kandidatų į laikinuosius pirmininkus nesvarstė. R.Paksas sako, kad paskyrus R.Žemaitaitį laikinuoju pirmininku rinkėjai gali labiau palaikyti „tvarkiečių“ kandidatus.

„Dabar mes turime pasidarę išėjimą į viršų, nes partijos pirmininkui buvo uždėtas stogas. Žmogus klausia – tu gali būti premjeru, išspręsti mūsų rajono ar regiono problemas? Negaliu. Šiandien mes tą stogą nuėmėme“, – sakė R.Paksas.

R.Paksas iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkų atsistatydino pirmadienį, paaiškėjus Seimo pirmojo rinkimų turo rezultatams. „Tvarkiečiams“ vos pavyko įveikti rinkimų barjerą, jie surinko 5,33 proc. balsų ir užsitikrino penkis mandatus parlamente.

Keturiolika metų su keliomis pertraukomis partijai vadovavęs R.Paksas tvirtino, kad Lietuvoje nėra demokratijos, jam, kaip iš posto pašalintam prezidentui, neleidžiama dalyvauti rinkimuose, o su keliais atstovais Seime neįmanoma siekti realių pokyčių šalyje.

Pagal partijos įstatus, pirmininkui atsistatydinus iki kito pirmininko išrinkimo jo pareigas atlieka valdybos paskirtas vienas iš pirmininko pavaduotojų.

Surengti naują kongresą, per kurį būtų išrinktas naujas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis, privalu per mėnesį.

„Tvarkiečiai“ turi apie 12,9 tūkst. narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius