Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

TVF vizitas sostinės savivaldybėje optimizmo nesuteikė

Ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje lankėsi Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija. Paprastai misija lankosi valstybinėse institucijose, o vietos savivalda domisi retai. Todėl prieš misijos apsilankymą buvo girdėti neoficialių kalbų, kad per susitikimą gali būti tariamasi dėl paskolos.
Vilniaus miesto Taryba sutarė pratęsti sutartį su "City Service"
Antikriziniai sostinės savivaldybės veiksmai TVF kritikos nesulaukė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau po susitikimo jame dalyvavusi mero patarėja Aurelija Jakaitienė tokias kalbas griežtai paneigė. Pasak jos, susitikimas buvo dalykinis, o apie skolinimąsi kalbos nebuvo – savivaldybė nėra tuo tiesiogiai suinteresuota institucija.

Nuo atsakymo išsisuko

A.Jakaitienė 15min.lt sakė klaususi TVF atstovų, ar Lietuvai gali tekti skolintis. Tačiau, pasak jos, misijos atstovai nuo atsakymo išsisuko, nes dar neišanalizavo situacijos. Vis dėlto, TVF atstovų vizitas didelio optimizmo nesuteikė.

„Jų manymu, Lietuva vis dar eina krizės keliu, prošvaisčių nesimato, bet Vyriausybės taikomos priemonės turėtų padėti, – sakė A.Jakaitienė. – Iš TVF supratau, kad Lietuva bent iki 2010 metų sėdės krizėje.“

Pastabų savivaldybei nebuvo

A.Jakaitienė patikino, kad antikriziniai savivaldybės veiksmai TVF kritikos nesulaukė. Tačiau misija domėjosi, kiek lėšų savivaldybė gauna iš šalies valdžios, kiek surenka pati. „Suprato, kad baisių sunkumų neturim. (...) Išvadas ir patarimus bus galima pamatyti jų interneto svetainėje maždaug po 6 savaičių“, – aiškino ji.

Jai antrino ir savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius. „TVF palankiai vertino savivaldybės pastangas. Tikėtina, kad miestas pajėgus susitvarkyti su esama situacija“, – sakė vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius