-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 07 /21:44

Tvinsta Kretinga: į pagalbą pasitelkiami ir ugniagesiai

Kretingos meras Antanas Kalnius antradienio vakarą paskelbė apie sudėtingą situaciją mieste ir rajone. Pastarosiomis paromis iškritęs gausus kritulių kiekis užtvindė kolektorius, ėmė tvinti gatvės, kiemai. Hidrometeorologai informavo, kad Kretingoje pastarosiomis paromis lyja gausiausiai – dar kiek ir bus pasiekta lapkričio mėnesio norma.

„Dėl gausaus lietaus šiandien situacija Kretingoje ir rajone darosi sudėtinga. Deja, bet neguodžia ir artimiausių dienų orų prognozės“, – paskelbė Kretingos meras A.Kalnius.

Antradienio vakarą buvo užsipildžiusi dalis vandens surinkimo kolektorių.

A.Kalniaus nuotr./Tvinstanti Kretinga
A.Kalniaus nuotr./Tvinstanti Kretinga

Dėl patvinimų daugiausiai pagalbos prašymų sulaukiama iš Kretingos miesto gyventojų. Pripažįstama, kad sudėtingiausia situacija – Savanorių g., Grafų Tiškevičių g. bei aplinkinėse gatvėse, Žemaitės al., Geležinkelio g. ir kt.

Kaip teigė meras A.Kalnius, „Kretingos vandenų“ darbuotojai dirba visu pajėgumu, taip pat kai kur į pagalbą pasitelkti ir ugniagesiai. Kiek įmanoma, bandoma ieškoti sprendimų gelbėjant gyventojams. Nors ir ne visur pavyksta rasti greitų išeičių iš susidariusios situacijos.

A.Kalniaus nuotr./Dėl gausaus lietaus ėmė tvinti Kretingos gatvės. Meras pripažino, kad situacija mieste sudėtinga.
A.Kalniaus nuotr./Dėl gausaus lietaus ėmė tvinti Kretingos gatvės. Meras pripažino, kad situacija mieste sudėtinga.

„Kretingos vandenų“ avarinė tarnyba dirbs visą naktį.

Kretingiškiai pranešė 15min, kad kai kurios gatvės, kaip Žemaitės alėja, tapo neišvažiuojamos. Teigė, kad įklimpusius automobilius traukė ir ugniagesiai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informavo, kad šiomis dienomis Kretingos krašte lijo stipriausiai visoje Lietuvoje – dar kiek ir bus pasiekta lapkričio norma.

Šią savaitę Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ir bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas pristatė planą, kokių priemonių bus imamasi potvyniams uostamiesčio gatvėse pažaboti.

Per kelerius metus planuojama skirti per 9,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius