-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 20

TVM perka teisinę išvadą dėl G.Kirkilo diplomo anuliavimo galimybių

Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinio verslo mokykla (TVM) viešojo konkurso būdu ketina pirkti teisinę išvadą įvertinti galimybes anuliuoti buvusio premjero, socialdemokrato Gedimino Kirkilo diplomą.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vyksta juridiniai procesai, vyksta viešieji pirkimai“, – BNS patvirtino VU TVM direktorius Julius Niedvaras.

Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje skelbiama, jog mažos vertės pirkimo objektas yra teisinė išvada dėl priėmimo tvarkos į magistrantūros studijas sąlygų ir jos reikalavimų nesilaikymo pasekmių, magistro kvalifikacinio laipsnio suteikimo, panaikinimo, diplomo pripažinimo negaliojančiu sąlygų, procedūrų ir galimybių.

Ketinama pirkti konkrečios situacijos analizę, išvadas bei rekomendacijas.

Pasak aukštosios mokyklos Pirkimų ir aptarnavimo skyriaus vedėjos pavaduotojo Rolando Budrio, kol kas laimėtojas dar nėra aiškus.

Aukštoji mokykla anksčiau kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą (VAAT), prašydama panaikinti rektoriaus įsakymą, kuriuo remiantis, G.Kirkilas, neturėdamas bakalauro laipsnio, buvo priimtas į magistrantūros studijas.

Vis dėlto tiek šis teismas, tiek atskirąjį skundą išnagrinėjęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad šią bylą turėtų nagrinėti bendrosios kompetencijos, o ne administracinis teismas.

TVM Švietimo ir mokslo ministerijai yra nurodžiusi, kad priėmimo komisijai vertinant G.Kirkilo pateiktus dokumentus ir priimant sprendimą dėl priėmimo į magistrantūros studijas, buvo pažeista priėmimo į VU 2002 metais tvarka, pagal kurią į antrosios pakopos studijas galėjo būti priimti asmenys, baigę pagrindines universitetines studijas ir įgiję Lietuvos pripažįstamą aukštąjį išsilavinimą.

Anot švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, iš mokslo institucijų gauta informacija „leidžia teigti, kad VU TVM pripažįsta, jog priimant G.Kirkilą į magistro studijas buvo nusižengta įstatymų reikalavimams“.

Pats G.Kirkilas, komentuodamas ketinimus anuliuoti jo įgytą vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, yra sakęs, jog vertina tai kaip politinį žingsnį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius