TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Tvyrant įtampai dėl „užsienio agentų“ įstatymo į Tbilisį vyksta Ž.Pavilionis su kolegomis

Sakartvele tvyrant įtampai dėl „užsienio agentų“ įstatymo į Tbilisį vyksta kelių Europos Sąjungos (ES) šalių narių parlamentarų delegacija, tarp jų – ir Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas Žygimantas Pavilionis.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šį vizitą inicijavo Vokietijos Bundestago Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Michaelas Rothas (Maiklas Rotas), pranešė Seimas.

Delegacijoje taip pat yra Čekijos Senato Užsienio reikalų, gynybos ir saugumo komiteto pirmininkas Pavelas Fišeris, Lenkijos Senato ES reikalų komiteto pirmininkas Bogdanas Klichas (Bogdanas Kličas), Suomijos delegacijos vadovas Tarptautinės parlamentinėje sąjungoje (IPU) bei Užsienio reikalų komiteto narys Sebastianas Tynkkynenas (Sebastijanas Tainkainenas).

„Vizito tikslas – svarbių politinių sprendimų priėmimo laikotarpiu pabrėžti paramą Sakartvelo eurointegracijai“, – nurodoma pranešime.

Delegacija sieks paskatinti Sakartvelo politikus veikti atsakingai įgyvendinti ES patvirtintas rekomendacijas.

„Esame pasiryžę siekti, kad Sakartvelo valdančioji partija liktų ištikima europiniam keliui, kuriuo žengti nori kartvelų karta“, – prieš vizitą sakė Ž. Pavilionis.

Sakartvelą jau kurį laiką drebina protestai dėl šalies parlamente svarstomo įstatymo „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“.

Kritikai šį įstatymo projektą vadina „Rusijos įstatymu“ – tai nuoroda į Rusijos „užsienio agentų“ įstatymą, kurį Kremlius naudoja savo kritikams nutildyti.

Jei įstatymas bus priimtas, visos nepriklausomos NVO ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip „organizacija, veikianti pagal užsienio valstybės interesus“. Opozicija įspėja, kad įstatymas gali pakenkti šalies siekiui tapti Europos Sąjungos nare.

Opozicija ir įstatymo kritikai Tbilisyje surengė keletą daugiatūkstantinių protesto akcijų, reikalaudami atsisakyti projekto. Policija prieš demonstrantus panaudojo vandens patrankas, ašarines ir pipirines dujas. Opozicija teigia, kad naudotos ir guminės kulkos, tačiau Vidaus reikalų ministerijos atstovai tai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius