-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 06

Tyrimas atskleidė amerikiečių nuomonę: ar JAV gintų Baltijos šalis, jeigu jas užpultų Rusija?

JAV nevyriausybinės organizacijos atliktas tyrimas atskleidė, ar amerikiečiai palaikytų, kad jų šalies kariai gintų Baltijos valstybės Rusijos įsiveržimo atveju. Pasak žinomo politologo, tyrimo rezultatai turėtų džiuginti.
JAV kariai atvyko į Lietuvą
JAV kariai atvyko į Lietuvą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tyrimo duomenimis, 57 proc. amerikiečių palaikytų Baltijos šalių gynybą Rusijos agresijos atveju.

Šio tyrimo duomenimis penktadienį feisbuke pasidalinęs Rytų Europos studijų centro vadovas Linas Kojala sako, kad toks rezultatas džiugina.

„57 proc. amerikiečių atsako teigiamai, ir tai turėtų džiuginti –visuomenės pozicija yra svarus formalių įsipareigojimų elementas“, – rašė politologas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Linas Kojala
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Linas Kojala

Tyrime taip pat išskirtas ir respublikonų bei demokratų požiūris: Baltijos šalių gynybą atitinkamai palaikytų 48 proc. respublikonų ir 68 proc. demokratų.

„Galima daryti hipotezę, kad tą iš dalies sąlygoja aplinkybės, pvz., kuri partija oponuoja prezidentui. Visgi, per beveik dešimtmetį, kuomet tyrimuose užduodamas šis klausimas, tendencijos išliko panašios, nepaisant prezidento rinkimų rezultatų“, – rašė L.Kojala.

Jo teigimu, respublikonų požiūris į Baltijos valstybių saugumą nepakito nuo 2014 metų, jie taip pat mažiau nei demokratai palaiko idėją Baltijos šalyse įkurti JAV karinę bazę.

Tyrimą šių metų rugsėjį atliko nevyriausybinė organizacija Čikagos tarptautinių santykių taryba (Chicago Council on Global Affairs).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius