-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Tyrimas dėl M.Murzos vadovaujamų nacionaldarbininkų internetinio tinklalapio stringa

Stringa dar praėjusių metų rugpjūčio pradžioje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Mindaugo Murzos vadovaujamos organizacijos „Vieningasis Lietuvių Nacionaldarbininkų Sąjūdis“ internetinio tinklalapio.
VLNS tinklalapis
VLNS tinklalapis

Minėtas tinklalapis veikia iki šiol, jo veikla nesustabdyta. Tuo metu tyrimas užtruko jau metus.

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 1 dalį. Ji numato baudžiamąją atsakomybę už viešus pareiškimus žodžiu, raštu ar panaudojant visuomenės informavimo priemonę, kuriais tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų.

Tirti aplinkybes buvo patikėta Šiaulių apylinkės prokuratūrai.

Kaip BNS antradienį sakė Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Paulius Andruškevičius, tyrimą apsunkina tai, kad serveris, aptarnaujantis internetinį tinklalapį, yra užsienio valstybėje.

Atsiųstame Šiaulių apylinkės prokuratūros laiške teigiama, kad serveris yra Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

Šiuo metu į JAV yra išsiųstas teisinės pagalbos prašymas ir klausimas dėl ikiteisminio tyrimo baigimo bus sprendžiamas gavus JAV teisėsaugininkų atsakymą.

P.Andriuškevičiaus teigimu, šiuo metu byloje nėra įtariamųjų. Prokurorų atsiųstame laiške tvirtinama, kad buvo apklausti du liudytojai apie jų galimai padarytą nusikaltimą, taip pat kiti liudytojai.

Vykdant tyrimą taip pat buvo pasitelkta Socialinių tyrimų instituto specialisto pagalba. Jis konstatavo, kad tinklalapyje yra sakinių, dėl kurių galima bausti.

Baudžiamasis kodeksas už 170 str. 1 dalyje numatytą veiką numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius