-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 06

Tyrimas: restoranuose lankosi 46 proc.lietuvių

Restoranuose ir kavinėse per pastaruosius 3 mėnesius lankėsi 46 proc. 18-74 metų amžiaus Lietuvos gyventojų. Tai atskleidė rugpjūtį rinkos tyrimų bendrovės SIC („Socialinės informacijos centras“) atlikas tyrimas.
Pietūs danguje
Atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvoje mažiau nei pusė šalies gyventojų lankosi restoranuose. / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Tyrimas

Dar dažniau kavinėse ir restoranuose lankosi penkių didžiųjų šalies miestų gyventojai. Per pastarąjį ketvirtį daugiau nei pusė (55 proc.) Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų lankėsi kavinėse arba restoranuose.

Tipinis restorano ar kavinės lankytojas – jaunas didmiesčio gyventojas. Tarp 18-30 metų amžiaus žmonių, gyvenančių didžiuosiuose Lietuvos miestuose, restoranuose lankosi 88 procentus.

„Palyginti su ankstesniais metais, vartotojai yra sąmoningesni maisto kokybės atžvilgiu, tačiau pajamos verčia galvoti ir apie maisto restorane kainą. Dėl to svarbiausiu restoranų pranašumu tampa geras kainos ir kokybės santykis”, – tyrimo rezultatus komentavo  Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

58 proc. asmenų, kavinėse ir restoranuose apsilankiusių bent kartą per 3 mėn, yra lankęsi „Čili” tinklo restoranuose. Tai daugiausiai lankytojų per pastarąjį ketvirtį pritraukęs kavinių ar restoranų tinklas. Be to, trečdalis visų apklaustųjų mano, jog čia galima rasti geriausią maistą už priimtiniausią kainą.

Tyrimo duomenimis, „Čili” restoranų tinklas, prieš 15 metų pradėtas nuo picerijų, yra dažniausiai įvardijamas mėgstamiausiu kavinių ar restoranų tinklu. Šį restoranų tinklą ketvirtadalis vyresnių nei 18 metų Lietuvos gyventojų spontaniškai įvardija kaip skaniausią picą gaminantį restoraną. Kitus restoranus arba kavines, gaminančius skaniausią picą, spontaniškai įvardijo ne daugiau kaip po 4 proc. respondentų.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą SIC atliko šių metų rugpjūčio mėnesį, tyrimo metu buvo apklausta 514 18-74 metų amžiaus asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius