Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tyrimas: ūkininkų pagaminti pieno produktai – saugūs

Karvė
AFP/„Scanpix“ nuotr. / Karvė
Šaltinis: 15min
0
A A

Siekiant išsiaiškinti, ar tiekiama į rinką ūkininkų produkcija (žalias pienas, varškė, sūriai, grietinė) atitinka maisto saugos reikalavimus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino pieną ir pieno produktus gaminančius ūkius.

Tikrinami buvo ūkiai, turintys leidimus gaminti pieno produktus ir pardavinėti juos tiesiogiai vartotojams. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atrinko 50 pieno ir jo produktų mėginių iš 47 ūkių Kretingos, Varėnos, Trakų, Tauragės, Plungės, Telšių, Biržų, Vilkaviškio, Klaipėdos, Marijampolės, Ukmergės, Vilniaus, Šilutės, Šiaulių, Joniškio, Raseinių, Pakruojo, Ignalinos, Kauno, Prienų, Alytaus ir Pasvalio rajonuose.

Mėginiai buvo ištirti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje dėl stafilokokų (S.aureus) ir šių bakterijų išskiriamų kenksmingų medžiagų – enterotoksinų kiekių. Tirtuose žalio pieno mėginiuose buvo nustatyti nedideli stafilokokų kiekiai – nuo 60 iki 1 200 ksv/g, kai pagal higienos normą jų gali būti iki 2 000 ksv/g. Pagamintuose pieno produktuose šių bakterijų nebuvo aptikta.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min