Tikrinami buvo ūkiai, turintys leidimus gaminti pieno produktus ir pardavinėti juos tiesiogiai vartotojams. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atrinko 50 pieno ir jo produktų mėginių iš 47 ūkių Kretingos, Varėnos, Trakų, Tauragės, Plungės, Telšių, Biržų, Vilkaviškio, Klaipėdos, Marijampolės, Ukmergės, Vilniaus, Šilutės, Šiaulių, Joniškio, Raseinių, Pakruojo, Ignalinos, Kauno, Prienų, Alytaus ir Pasvalio rajonuose.
Mėginiai buvo ištirti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje dėl stafilokokų (S.aureus) ir šių bakterijų išskiriamų kenksmingų medžiagų – enterotoksinų kiekių. Tirtuose žalio pieno mėginiuose buvo nustatyti nedideli stafilokokų kiekiai – nuo 60 iki 1 200 ksv/g, kai pagal higienos normą jų gali būti iki 2 000 ksv/g. Pagamintuose pieno produktuose šių bakterijų nebuvo aptikta.