Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 26

Tyrimas: ūkininkų pagaminti pieno produktai – saugūs

Siekiant išsiaiškinti, ar tiekiama į rinką ūkininkų produkcija (žalias pienas, varškė, sūriai, grietinė) atitinka maisto saugos reikalavimus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino pieną ir pieno produktus gaminančius ūkius.
Karvė
Karvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikrinami buvo ūkiai, turintys leidimus gaminti pieno produktus ir pardavinėti juos tiesiogiai vartotojams. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atrinko 50 pieno ir jo produktų mėginių iš 47 ūkių Kretingos, Varėnos, Trakų, Tauragės, Plungės, Telšių, Biržų, Vilkaviškio, Klaipėdos, Marijampolės, Ukmergės, Vilniaus, Šilutės, Šiaulių, Joniškio, Raseinių, Pakruojo, Ignalinos, Kauno, Prienų, Alytaus ir Pasvalio rajonuose.

Mėginiai buvo ištirti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje dėl stafilokokų (S.aureus) ir šių bakterijų išskiriamų kenksmingų medžiagų – enterotoksinų kiekių. Tirtuose žalio pieno mėginiuose buvo nustatyti nedideli stafilokokų kiekiai – nuo 60 iki 1 200 ksv/g, kai pagal higienos normą jų gali būti iki 2 000 ksv/g. Pagamintuose pieno produktuose šių bakterijų nebuvo aptikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius