-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 31

Ugniagesiai neramiai laukia Naujųjų sutiktuvių

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Naujųjų metų šventinio savaitgalio, kadangi per keturias praėjusio šv. Kalėdų savaitgalio paras gaisruose žuvo keturi žmonės, o devyni buvo traumuoti. Be to, tomis dienomis, vaikščiodami ant netvirto ledo, įlūžo ir nuskendo penki gyventojai, iš jų du vaikai.
Dega namo stogas
Dega namo stogas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pagrindinės tragiškų gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio. Kaip rodo statistika, paprastai tokie gaisrai kyla naktį arba anksti rytą, todėl pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius, skambindami bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Šiemet liepsnose ir dūmuose jau žuvo 200 žmonių, tarp jų trys vaikai.

Kad artėjančios Naujųjų metų šventės ir laisvalaikio dienos praeitų sklandžiai ir būtų išvengta naujų aukų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų, ypač atsargiai elgtis su pirotechniniais gaminiais, prieš tai būtinai įdėmiai perskaičius jų naudojimo instrukciją, nelipti ant netvirto ledo.

Tuo pačiu ugniagesiai dar kartą primena: prieš išvykdami iš namų nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, televizoriaus, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos. Važiavimo sąlygos taip pat gali būti prastos, keliai slidūs arba užpustyti, tad vairuotojų ugniagesiai prašo būti ypač atidžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius