-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 18

Ugniagesiai tikrina privačių namų krosnis

Prasidėjus krosnių kūrenimo sezonui ugniagesiai lanko privačių namų savininkus. Šįsyk buvo tikrinamo Šiaulių sodų bendrijose įsikūrę gyventojai.
Gaisro vietoje
Ugniagesiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pastaraisiais metais miestiečiams plūstelėjus gyventi į sodus, vien tik Šiauliuose kas trečiame sodo namelyje gali rasti visiems metams įskūrusią šeimą. Atsiveža malkų ir kūrena krosnis arba pasirenka modernesnį šildymą. Gyventojai sako kūrenimo sezonui pradėję ruoštis iš anksto.

„Šiemet rudenį aš pažiūrėjau, kad spaudimas yra, viskas yra tvarkinga, kaminą išsivaliau, malkas – į pečių ir kūrenu be jokio rūpesčio“, – sako šiaulietis Jonas Šlančiauskas.

„Kiekvienais metais kviečiam kaminų valytoją. Išvalom prieš žiemos sezoną, pats valau kas kelias dienas pelenus, ir viskas“, – pasakoja Šiaulių gyventojas Juozas Budrys.

Pasak ugniagesių, šio patikrinimo tikslas - ne bausti žmones, o patarti, kaip išvengti gaisro, ar įspėti, kad greta ugnies nedžiovintų drabužių, nelaikytų degių skysčių. Atšalus orams dėl netvarkingų krosnių, dūmtraukių, nesutvarkytos elektros instaliacijos kyla gaisrų pavojus.

„Dar, aišku, oras kol kas kažkiek lepina, bet tas kūrenimo sezonas intensyvės ir kai didžiausi šalčiai, tada ir pasirodo, kokia yra problema su kieto kuro krosnimis. Dar vien iš tokių yra problemų yra tada, kai žmonės kūrenasi elektra arba kartu elektra ir kietuoju kuru, tai tos bėdos tada ir išlenda. O kartais dėl nežinojimo, tai žmogui patari, paaiškini“, – sako Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyr. specialistas Gintaras Zonis.

Nuo metų pradžios Šiaulių apskrityje liepsnojo 58 gaisrai. Pernai šalyje kilo per 12 tūkst.gaisrų, juose žuvo 135 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius