Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 18

Ugniagesiams nupirktos planšetės patiko ne visiems: tai apsunkina reagavimą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ugniagesiams nupirko planšetes, skirtas greičiau reaguoti į iškvietimus, tačiau ugniagesių atstovai sako, kad įrenginiai ne tik nepadeda, bet ir lėtina išvykimą, be to, niekas negarantuoja, kad atvaizduojami žemėlapiai yra tikslūs. PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas tikina, kad planšetė tikrai pagreitins reagavimą, o nenorintys gali jų nenaudoti, nes tai nėra privaloma.
Ugniagesiai gavo naujus planšetinius kompiuterius
Ugniagesiai gavo naujus planšetinius kompiuterius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

PAGD už beveik 50 tūkst. eurų vasarą įsigijo 200 planšečių, skirtų naudoti ugniagesių automobiliuose.

Jos kurį laiką buvo bandomos, o šiuo metu visos jau yra išdalintos ugniagesiams.

Tačiau apsidžiaugė ne visi.

Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos valdybos narys Remigijus Lapinskas 15min sakė, kad naujos planšetės su tokia programine įranga ir žemėlapiais ne padės, o trukdys greičiau reaguoti į iškvietimus.

Gelbėjimo darbų vadovu-pamainos vadu dirbantis R. Lapinskas pasakojo, kad su naujomis planšetėmis atėjo trumpas naudojimo aprašymas: „Atsisėdus į automobilį turime suvesti slaptažodį – būtinai, tai jau atima iš mūsų laiką. Tuomet turime paspausti skaipo nuorodą, ji atsidaro, tada išmeta „Google Maps“ žemėlapį – lygiai tokį pat, kokius turime mobiliajame telefone“.

Pašnekovas sakė pasiteiravęs, kokie teisės aktai reglamentuoja planšečių naudojimą ir žemėlapių tikslumą, nes gali pasitaikyti taip, kad parodytas maršrutas bus netikslus. Jį papiktino gautas atsakymas, kad už tai, jog skyrius ne ten nuvažiavo, atsakytų pamainos vadas.

„Klausiau, kiek laiko užtrunka, kol informacija iš Bendrojo pagalbos centro (BPC) pasiekia duotą planšetę – sako, kad gali būti, jog iki minutės, bet gali būti, kad ir iki trijų minučių, kol atkeliaus žemėlapis iš BPC per skaipo nuorodą“, – pasakojo pašnekovas.

Jis priminė, kad pagal teisės aktus, į incidentą ugniagesiai privalo išvykti per minutę, todėl yra svarbi kiekviena sekundė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius