Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 19

Ugniagesiams perduota 20 naujų gaisrinių automobilių, dar keliasdešimt atvyks rugsėjį

Vilniaus rajone trečiadienį ugniagesiams perduota 20 naujų gaisrinių automobilių, dar keliasdešimt transporto priemonių bus perduota rugsėjį.

„Pirmiausia tai yra istorinis pirkimas šitokių transporto priemonių – 58 autocisternos. Šiuo metu mes matome 20, kitos atkeliaus rugsėjo mėnesį“, – trečiadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Anot jos, automobilinių autocisternų įsigijimas yra „didelis pastiprinimas mūsų tarnybai.“

„Šiandien šitos mašinos išsivažinėja po visą Lietuvą ir tai yra labai svarbi priemonė, darbo priemonė mūsų pareigūnams“, – tvirtino ministrė.

„Mes visi žinome, kad nuo pareigūnų darbo sąlygų priklauso, koks reagavimo laikas bus, ar jie atvyks laiku, ar turės visą reikalingą komplektaciją. Šiose mašinose matome viską, kas reikalinga gelbėjimo darbams, jeigu įvyksta autoįvykis, taip pat matome visas priemones, kurios reikalingos, jeigu yra gaisras“, – pridūrė ji.

Bendra šio projekto vertė – 24,5 mln. eurų. Už juos įsigyta 58 vidutinės klasės gaisriniai automobiliai ir 15 sunkiųjų.

Pasak A.Bilotaitės, vienos transporto priemonės kaina siekia apie 200 tūkst. eurų, finansavimas gautas iš Europos Sąjungos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius kalbėjo, kad po naują autocisterną gaus kiekvienas priešgaisrinėms gelbėjimo valdybos padalinys. Tai, anot jo, pagerins reagavimo laiką, atnaujins autoparką.

„Kas liečia techniką, tai šiai dienai mes turime rikiuotėje stovinčius rezervinius automobilius, pagamintus sovietiniais metais. Naujai atvykusi technika mums padės atsinaujinti“, – sakė S.Greičius.

Jis taip pat pridūrė, kad kol kas ugniagesiams netrūksta apsaugos priemonių, tačiau stinga autokopėčių.

„Mes pernai nupirkome keturias, šiemet atvažiuos keturios, tai pirkimai vyksta. Bendroje sumoje mums jų trūksta apie 20“, – tvirtino jis.

Pasak PAGD, vidutinės klasės automobilinės cisternos su dvigubomis kabinomis skirtos vykti į gaisrus ir gelbėjimo darbus, vežti gesinamąsias medžiagas bei gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įrangą, gesinti gaisrus. Jos yra su įvairioms kelio dangoms pritaikytomis padangomis, leidžiančiomis važiuoti sudėtingomis sąlygoms ir eksploatuoti automobilį visais metų laikais.

Automobilinių cisternų kabinose gali vykti po šešis ugniagesius gelbėtojus. Kabinose įrengti tvirtinimai suslėgtojo oro kvėpavimo aparatams. Suslėgtojo oro kvėpavimo aparatus turės ne tik visi ugniagesiai gelbėtojai, bet ir vienas keleivis.

Jose taip pat yra autonominiai šildymo agregatai, kabinų išorėje – žibintai, skirti namų numerių paieškai. Automobilinės cisternos turi vidinį LED kabinos apšvietimą, skaitmeninius automobilinius radijo ryšio terminalus, monitorius, kurie rodo gale sumontuotos vaizdo kameros transliuojamą vaizdą, kai yra įjungiama atbulinės eigos pavara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius