Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

Ugniagesių pratybos kėlė sumaištį Vilniaus širdyje (nuotraukos, papildytos 9.48 val.)

Ugniagesių pratybos penktadienio rytą Vilniaus centre sukėlė nerimo sostinės gyventojams. Kelios minutės po 9 val. ugniagesių automobiliai apsupo Vidaus reikalų ministerijos pastatą, iš ministerijos pradėti evakuoti žmonės.
Ugniagesių pratybos VRM
Ugniagesiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ugniagesių pratybos VRM
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ugniagesių pratybos VRM

Penktadienio rytą, lygiai 9 valandą, Vilniaus ugniagesiai gavo pranešimą, kad VRM kolegijų salėje Šventaragio gatvėje, priešais Katedros aikštę, pasklido tiršti dūmai. Pasak pranešimo, kas dega, neaišku.

Į Vidaus reikalų ministeriją iš karto buvo nusiųstos gausios ugniagesių pajėgos. „Išsiųsti beveik visi automobiliai, kuriuos mes turime“, – juokauja ugniagesiai.

Jau po minutės atsidūrę įvykio vietoje ugniagesiai sužinojo, kad vyksta pratybos. Tuo metu iš visų Vilniaus kraštų prie VRM skubėjo ne tik autocisternos, bet ir automobilinės kopėčios, keltuvas. Gelbėtojai iš pastato pradėjo evakuoti žmones.

Kai gelbėtojai evakavo žmones, jiems buvo pasakyta, kad ant pastato stogo dar liko vienas žmogus. Kad jį nukeltų, ugniagesiai buvo priversti judrioje Šventaragio ir Pilies gatvių sankirtoje pastatyti keltuvą.

Užduotys šiose pratybose buvo paskirstytos ne tik ugniagesiams. VRM darbuotojai irgi „žaidė karą“, skaičiavo evakuotus žmones, bandė aiškintis, ar nieko neliko pastate.

Šios pratybos sukėlė nemažai sumaišties aplinkinėse gatvėse. Šiuo metu greta Katedros automobilių eismas sudėtingas dėl gatvės remonto. Prasidėjus pratyboms Vilniaus centre nusidriekė spūstys.

Papildyta 9.48 val.: Apie 9.44 val. ugniagesiams buvo pranešta, kad pratybos baigtos. Gelbėtojams buvo liepta automobilius traukti į šoną, jiems leista grįžti į dislokacijos vietas.

Vilniaus ugniagesių atstovė Edita Zdanevičienė teigia, kad pratybos buvo vykdomos pagal metinį veiklos planą.

„Konkrečiai buvo mokomasi gesinti gaisrą valstybinės reikšmės objekte. Senamiestyje pastaruoju metu buvo kilę keli didesni gaisrai, todėl objektas čia ir pasirinktas", –  teigia E.Zdanevičienė.

Ugniagesių atstovė tvirtina, kad žmonės buvo evakuoti iš vieno VRM korpuso, kur įsikūrę keli departamentai. Administracijos kabinetai yra kitoje pastato vietoje.

„Tad ministras ir kiti VRM vadovai evakuoti nebuvo“, – sako E.Zdanevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius