-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 28 /13:23

Milžiniško gaisro Vilniuje priežastys – mįslingos: „Metalas taip nedegtų“

Trečiadienio pavakarę kilęs gaisras UAB „Ruvis“ teritorijoje Panerių g. 56, Vilniuje, užgesintas tik ankstyvą ketvirtadienio rytą. Pirminiais duomenimis, užsiliepsnojo ir atvira liepsna degė aikštelėje laikomos automobilių sąvartyno medžiagos. Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad taršos grėsmės jau nėra. Ugniagesiai teigia, kad rizikas suvaldyti jiems pavykę, nes pasekmės galėjo būti daug rimtesnės.

Didžiulis gaisras Panerių gatvėje buvo matyti vos ne visame Vilniuje. Dūmus iš jo irgi pajuto tūkstančiai vilniečių, kurie buvo įspėti neatidarinėti langų, išjungti vėdinimo sistemas, kadangi ore esantis kietųjų dalelių kiekis gerokai viršijo normas.

Apie gaisrą daugiau skaitykite – Milžiniškas gaisras Vilniuje užgesintas: degė 9 metrus siekiančios metalo krūvos, tarša nebeviršija normų.

Apie 1,3 tūkst. kv. metrų teritorijoje siautėjusį gaisrą gesino apie 60 pareigūnų, jis trečiadienio vakarą, 22.22 val. buvo lokalizuotas, galutinai užgesintas tik ketvirtadienio ankstyvą rytą. Kaip pranešama, per įvykį žmonės nenukentėjo.

Bendrovė „Ruvis“ komercinį sklypą ir patalpas LTG teritorijoje nuomojosi nuo 2014 metų, čia vykdė metalo tvarkymo veiklą. Dabar „Lietuvos geležinkeliai“ svarsto sutartį nutraukti.

Visas naujienas apie šį gaisrą rasite čia.

Tarša išsisklaidė

Ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje surengta spaudos konferencija dėl gaisro ir situacijos suvaldymo. Joje, be sostinės mero Valdo Benkunsko, į klausimus atsakinėjo ir Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius, Aplinkos apsaugos departamento direktorius Giedrius Kadziauskas bei Aplinkos apsaugos agentūros Aplinkos oro kokybės vertinimo skyriaus vedėja Vilma Bimbaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius