Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 16

Ugnis kelte „Lisco Gloria“ priminė laivo „Estonia“ tragediją

„Įsivaizduoju, ką patyrė tie žmonės. Dabar jie turėtų dėkoti Apvaizdai“, – sužinojęs apie pragaro liepsnas kelte „Lisco Gloria“ ištarė Artūras Tamašauskas, vienintelis lietuvis, 1994 metais išsigelbėjęs iš nuskendusio kelto „Estonia“.
Keltas „Estonia“
Keltas „Estonia“ / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio „Lietuvos ryto“ numeris primena rugsėjo 28–osios tragediją.

Šimtai milijonų litų nuostolių ir patirtas siaubas, kuris daugeliui įsirėžė, ko gero, visam gyvenimui. Praėjusį šeštadienį Baltijos jūroje užsiliepsnojus keltui „Lisco Gloria“ visi juo plaukę 236 žmonės liko gyvi.

Tuo tarpu prieš šešiolika metų Baltijoje nuskendus keltui „Estonia“ žuvo net 852 žmonės.Tarp jų – trys lietuviai. Todėl nenuostabu, kad per stebuklą likęs gyvas A.Tamašauskas kasmet kalendoriuje apibrėžia rugsėjo 28–ąją.

Prisiminus 1994 metų katastrofą A.Tamašauskui atrodo, kad visa tai atsitiko net ne jam. Emocijos tarsi tikros, bet vaizdai – kaip iš seniai matyto filmo. Bet jie giliai įsirėžė pasąmonėje.

„Lietuvos rytui“ pradėjęs pasakoti apie tą baisią naktį jūroje, lietuvis prisiminė kone kiekvieną smulkmeną. „Išsigelbėjo tik kas septintas žmogus. Žmogaus protui sunku suvokti, kodėl tokia skaičiuotė, kodėl pasisekė man, o ne kitam. Aš to paaiškinti nesiimu. Viskas – Dievo rankose. Po viso to pamaniau: man kažkas padėjo, nes pats vienas nebūčiau išlikęs.

Po viso to pamaniau: man kažkas padėjo, nes pats vienas nebūčiau išlikęs“, – kalbėjo A.Tamašauskas.

Nuo 1998–ųjų, kai laimėjo žaliąją kortelę, buvęs pakruojo gyventojas gyvena Čikagoje su žmona Indra ir dviem vaikais – šešiolikmete Kotryna ir šešerių Matu, gimusiu jau JAV. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius